r
Nosalty Logó

Kókusszal töltött csokis keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Kókusszal töltött csokis keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 707 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 2826 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 438 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 707 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 2826 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 438 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tölteléket: a kókuszreszeléket összekeverjük a sűrített tejjel, és betesszük a hűtőbe, amíg összeállítjuk a tésztát.
  2. A tésztához a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, szódabikarbóna, só) egy tálban összekeverjük.
  3. Egy másik tálban a margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a vanília és a rumaromát.
  4. Ezeket is simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes-kakaós keveréket, és az egészet összedolgozzuk. Egy viszonylag kemény tésztát kapunk.
  5. Az így kapott masszából kb. szilva nagyságú golyókat tépünk, amit először ujjaink közt szétlapítunk, teszünk rá egy púpos kávéskanálnyi kókuszos tölteléket, majd gombócot formázunk belőle és sütőpapírral bélelt sütőlapra pakoljuk őket egymástól kb. 4-5 cm-re.
  6. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, ahol 8-10 perc alatt megsülnek.
  7. Bevonat: (elhagyható)
  8. Az étcsokit nagyon apró darabkákra vágjuk, és kb. a 2/3-át az étolajjal gőz fölött elkezdjük olvasztani.
  9. Amikor már csak pár nagyobb darabka látszik benne, még nem teljesen homogén, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a maradék 1/3-nyi nagyon apróra vágott étcsokit. Addig kevergetjük, míg teljesen el nem olvad benne (ez lehűti, és így majd roppanós lesz a végeredmény, ha megszilárdul).
  10. Megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl, majd a kekszeket egyenként először a csokiba, majd a kókuszreszelékbe mártjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15050
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Ajánló

Csokibevonat nélkül is tökéletesen megállják a helyüket, de aki igazán jó kekszet akar, nem spórolja le:) Kb. 15 darab lesz belőle. További képek az elkészítésről a blogomon.

Receptkategóriák

Mindenféle túlzás nélkül, szerintem ezek lettek a legfinomabb kekszek, amiket eddig sütöttem. Puhák, belül pedig ragacsosak, de csak pont annyira, amennyire kell. A roppanós csoki a tetején pedig csak ráadás. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Vikki! El lehet ezt a kekszet egy nappal el?re készíteni? Vendégeknek szeretném, de muszáj el?re dolgoznom. Várom válaszod! Andi

vikki

Szia Andi! Nyugodtan elkészítheted, másnapra semmi baja sem lesz, nem száradt ki nálam sem.

F. Anikó

Kedves Vikki! Kb. hány db lesz ebb?l az adagból? Tudod nagy a család... :) Köszi!

vikki

Szia Anikó! Ahogy az ajánlatban írtam is, kb. 15 darab lesz ebb?l a mennyiségb?l.

Törölt felhasználó

Szia Vikki! Megsütöttem, nagyon jól sikerült, pont olyan, mint a képen. :) Én másfélszeres mennyiséggel dolgoztam (a tojás maradt egy nagy), és így elég lett a gyerk?cöknek is. Szerintem is csokimázzal az igazi... Köszi a receptet! Andi

vikki

Szívesen, örülök, hogy elkészítetted és ízlett!:)

Törölt felhasználó

Három nap alatt a hatodik adagot sütöm! Nincs sok ideje kiszáradni.... :)

Törölt felhasználó

Mennyei. Olyannyira, hogy nem érhette meg a becsokizást - még el?tte befalta a család. :) Szeretném majd laktózérzékeny rokonoknak is elkészíteni, így a s?rített tejet kókusztejjel helyettesítettem. Tökéletesen m?ködött. Ez a csoda vikki fahéjas-almás töltött kekszével vetekszik - mindenkinek nagyon-nagyon-nagyon ajánlom azt is. :) Köszönöm ezt a receptet is.

zsuzsi76

Nekem nem lett kemény a tészta, inkább puhának volt mondható, de lehetett vele dolgozni.Jóval több is lett mint 15 db, kb 24 db és a végéba alíg jutott töltelék. Ezeknél a keksz sütéseknél amúgy mindig bajba vagyok, mert bár tudom hogy kih?lve "megkeményedik " a keksz, de olyan bizonytalan leszek, mikor 10 perc múlva még teljes puha a tésztám. :). Most keményedik rajta a csoki (ét nem volt így tejes bevonóba mártottam), szóval a kóstolási teszten csak ezután megy majd át, de ígéretesnek t?nik.

V.Nórika

Nagyon finom és mutatós édesség. Imádtam elkészíteni és megenni is. Gratula!

vikki

Köszönöm, örülök, hogy ízlett:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek