r
Nosalty Logó

Kocsonya ahogy napocska készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kocsonya ahogy napocska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 925 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5549 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    418 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 925 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    477.9 g

Zsír

  • Összesen
    364.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10474.3 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    3432 mg
  • Nátrium
    5359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1852.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2510 micro
  • β-karotin
    6244 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 5549 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat jól megtisztítjuk és megmossuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük forralni, majd mikor nagyon felhabzott, leöntjük a vizet. A húsokat lemossuk, és tiszta vízben feltesszük a kocsonyát, így sokkal tisztább és átlátszóbb lesz a leve.
  2. Beletesszük az összes hozzávalót, és nagyon lassan gyöngyözve főzzük, mindig leszedjük az elején a habot róla. (Annyira szoktam megsózni, hogy ki lehessen picit érezni a sót), 5-6 órát főzzük, míg jó puha nem lesz minden.
  3. Ha kész, leszűrjük, a husikat kicsontozzuk, és úgy tesszük a tányérba.
  4. A levet picit hideg helyre tesszük, mert akkor a tetején megdermed a zsír hártyaszerűen, amit egy papírtörlővel vagy kanállal kétszer-háromszor leszedünk. Így nagyon szép tiszta és zsírmentes lesz a kocsonya.
  5. Majd rámerjük a húsokra, és hagyjuk megdermedni. (Mi ecetes lilahagymával esszük és kenyérrel.)
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 145300
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régebben azt hittem, én nem tudok kocsonyát csinálni, de tévedtem, nem kell hozzá nagy tudomány. Sokszor nem készítek egy évben, de újévre mindig főzök jó pár tányérral.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

nagyon guszta, köszönöm :-o

Törölt felhasználó

Jól néz ki. Az enyém is így szokott kinézni:). Annyi a különbség az ízben, hogy én csak fokhagymát teszek bele,egy egész fejet, gerezdekre szedve és kihagyom a zöldségeket.Az els? levet nem öntöm le. De ugyanilyen szép. :) További jó sütést-f?zést kívánok. Áldott új évet!

Sári Tiborné

Én is igy szoktam f?zni, csak nem öntöm le róla az els? vizet amikor felhabzott. Nagyon finom, ha a sertés fejhusát is belefözzük. Sajnos már eléggé drága egy kocsonyához megvásárolni a husokat, igy csak ÜNNEPI ételként lehet feltálalni! Mindnyájan szeretjük.

Törölt felhasználó

Kedves Napocska! Ez nagyon remek volt, köszi. Mindenkinek nagyon ízlett a családban. Gratulálok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.