r
Nosalty Logó

Kocsonya 3.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Klári
Kocsonya 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kocsonyához

A díszítéshez

Összesen 1316 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kocsonyához

A díszítéshez

Összesen 10532 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kocsonyához

A díszítéshez

Összesen 108 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2927.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1316 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    608.2 g

Zsír

  • Összesen
    875.8 g
  • Telített zsírsav
    301 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    409 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    2713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23420.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    547 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    4509 mg
  • Nátrium
    16671 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7006.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 10532 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

A kocsonyához

A díszítéshez

Elkészítés

A kocsonyához

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, ha kell a szőrt leborotváljuk vagy leperzseljük.
  2. Egy nagy fazékba 5 liter hideg vízbe feltesszük a húsokat, időnként lehabozzuk. Lassú tűzön főzzük, ha már nem képződik hab, beletesszük a fűszereket és kb. 5 órát főzzük. Akkor van készen, ha a csontról könnyen lejön a hús.
  3. Leszűrjük a levét egy külön fazékba és félórás pihentetés után leszedjük a zsírt a tetejéről. A zsír nagyját kanállal, a maradékot itatós papírral szedjük le.
  4. A csülköt, a körmöket és a farkat kicsontozzuk, tálakba elosztjuk, ha valaki szereti, bőrt is tehet bele. (A felesleges bőrt kidobjuk.)
  5. A zsírtalanított levet elosztjuk a tálakba.
  6. A tálakat hűvös helyen (pl. hideg kamrában) tároljuk, hogy jól megdermedjen a kocsonyánk.
  7. A dermedés után őrőlt paprikával díszítjük.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 225307
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 10.

Ajánló

Ízlés szerint fogyasztható citromlével, ecetes tormával vagy ecettel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kocsonyát csak nagy mennyiségben lehet jót főzni, de ez nem okoz gondot, mert a családon kívül a barátainknak is juttatunk egy-egy tállal, aminek mindig nagyon örülnek.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sziasztok:) Nagyon szép lett a kocsonyád, a valódi kocsonya áttetsz? és nem tartalmaz hozzáadott zselésít? anyagot. Anyukám több napon keresztül szokta f?zni, nagyon lassú t?znél, amikor leveszi, kih?ti, utána minden alkalommal zsírtalanítja. Isteni:) Üdv: Annamari

Tarackos

Szia!Több napon keresztül f?zi?A kocsonyának valóban sok id? kell,de ez egy kicsit túlzás nem?6-8 óra alatt tökéletesen megpuhúl.Én még reszelt fokhagymán keresztül szoktam átsz?rni mivel nagyon szeretjük.Fejet is teszek bele.Egyébként a recept tökéletes.Minden más hozzávalóval f?zött kocsonya valamilyen változat.Ez az eredeti. Üdv:T

Klári

Kedves Annamari! Köszönöm az elismer? szavaidat, én is az Anyukámtól tanultam a receptet, de kipróbálom úgy ahogy a Te Anyukád csinálja. Üdv: Klári

Törölt felhasználó

Ez az igazi kocsonya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nesonka

Nekem is ez a véleményem. A zöldséges fagyott húsleves, nem pedig kocsonya, de ez nagyon finom, ki is próbáltam ebben a nagy hidegben.

Törölt felhasználó

Ugyan igy keszitem en is, Edesanyam es Nagyikamtol tanultam, nekem mindig azt mondtak a titka a tiszta es attetszo kocsonyanak:Csak mosoglyon, nem szabad forralni.Igy is van. Koszi a szep kis emlekeztetot, ezt az egyet szeretem a zord telben.A kocsonya fozest itt kint a nagy vilagban nem igen ertekelik csak a magyar baratok! De ok nagyon, nem tudok eleget fozni! Sok udv. Marika

Szatyi

Szia!Füstölt csülök vagy sima?Köszi

Klári

Szia Szatyi! Én nem füstölt csülökkel csináltam, de ha szeretitek a füstölt ízt azzal is nagyon finom. Üdv.: Klári

Törölt felhasználó

Én beleszoktam rakni a fület is és a nyelvet is. A nyelv szerintem a finomabb a kocsonyában ,kis lány koromban mást nem is ettem meg bel?le.

Klári

Kedves " deda " A barátn?m is tesz bele fület és nyelvet az is nagyon finom, de nálunk nem szeretik én azért nem szoktam tenni bele. Üdvözlettel: Klári

Törölt felhasználó

Drága Tarackos! Nem túlzás a több napos f?zés, mivel a 6-8 órás f?zést ? több napra leosztja:)) Ha egyszerre túl sokáig f? a lé, nem lesz olyan tiszta, mert nem fokozatosan készül el benne a husi, hamar leválik a csontról, ami ugye több üledéket eredményez. Jó f?zést, üdv: Annamari

Tarackos

Szia!Nekem a kedvenc ételeim egyike a kocsonya.Ha éppen csak gyöngyözik kristály tiszta lesz.Amikor kiszedted a húsokat egy pohárka hideg vizet kell önteni a lébe.Várni amíg langyosra h?l,addig elosztod a kicsontozott húsokat a tányérokban és szépen rákanalazod a levet.Én csak a nagyja zsírját szoktam leszedni,mert szeretem,ha foltokban marad rajta zsír.Sajnos a családban nem szeretik ezt az ételt és ugye kis mennyiségben hozzáfogni sem érdemes,így három-négy nap alatt én szoktam megenni a 12-14 tányér kocsonyát.Régebben tiszta pelenkán sz?rtem át,de teljesen felesleges,mert,ha vannak benne a végén apróbb szöszök,azok mikor kiöntöd a tányérokba úgyis az aljára kerülnek és nagyon finom darabkák azok.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én a hozzávalókhoz szoktam tenni füstölt húst, és egy levesnyi fehér és sárgarépát is(4-5 db). A kocsonyás tányérba beleteszem a sárgarépát (a fehérrépát nem szeretjük benne), és a húsokat, úgy rá a levet.Nekünk így ízletes, és igazán karakteres téli menü. Üdv:Kata

Törölt felhasználó

Magas lett a koleszterinszíntem. Diétára szorulok. Húsleves, kocsonya kizárva. Mi lesz most télen velem?? :(

Törölt felhasználó

Semmi. Azt a koleszterines süketséget nyugodtan el lehet felejteni. :D

Törölt felhasználó

Akkor jó!!:)

Jolán

Helo ! A technológia jó, viszont én teszek bele zöldséget, mert egyébként hát inkább nem írom le mihez tudnám hasonlítani.....Az viszont jó ötlet, hogy a végén fokhagymán keresztül legyen szürve, mert hiába teszünk bele csomó fokit...az íze nem jön ki. üdv Jolán

Törölt felhasználó

Zöldséggel húslevest f?zöl...szerintem. Itt más ízr?l van szó, az a lényeg! A fokhagyma.

Törölt felhasználó

a paprikát nem dermedés után kell rá rakni,minimális lé és zsiradékba a paprikát feloldani,és miután kicsit állni hagyjuk a kiadagolt kocsonyát,egy egy kávés kanál paprika oldatot rácsorgatunk

hoffmann margit

ÉN NAGYON SZERETEM A KOCSONYÁT, ITT IS ÉRVÉNYES, AHÁNY HÁZTARTÁS, ANNYI SZOKÁS.ÉN TESZEK BELE KEVÉS SÁRGARÉPÁT, FEHÉRRÉPÁT IS, VALAMIT EGY KISEBB FÜSTÖLT CSÜLKÖT A TÖBBI KOCSONYÁSÍTÓ HÚSIK MELLETT.AMIKOR A TÁNYÉROKON ELRENDEZEM, NAGYON MUTATÓS A RÉPA,ÉS NÉHÁNY KARIKA SAVANYÚ CSEMEGE UBORKA.

Kobra

Ezen a télen már harmadszor készítettem kocsonyát a Te recepted szerint, és a kocsonyás kommentel?k ötleteit felhasználva. :) Az én praktikám: este 6-8 óra körül felteszem f?ni az egészet, ahogy marika g írta: csak mosolyogjon. :) Villanyt?zhely legalsó fokozat. D. Reggel, mire felkelek kész a kocsonya, már csak adagolni kell a tányérokba, és türelmetlenül várni a dermedést.:) Minél lassabban f? annál tisztább, legutóbb több mint 14 órát f?ztem.

Hozzávalók

A kocsonyához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek