r
Nosalty Logó

Kínai zöldséges tészta Marcitól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcell
Kínai zöldséges tészta Marcitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldséghez

A tésztához

Összesen 608 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldséghez

A tésztához

Összesen 2425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zöldséghez

A tésztához

Összesen 159 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    2969 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 608 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    900.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1325 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4962 micro
  • β-karotin
    11877 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 2425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A zöldséghez

A tésztához

Elkészítés

A zöldséghez

  1. Első teendőnk, hogy előkészítünk mindent, amire szükség lesz: egy éles késre, vágódeszkára, wokra vagy egy nagyobb serpenyőre (fedővel együtt).Aprítsuk fel a zöldségeket minél vékonyabb csíkokra (zsülienre).
  2. Zöldségek: Hevítsünk olajat a serpenyőben vagy wokban, és a zöldségeket kezdjük el megpirítani. Először a sárgarépát, fehérrépát 2-3 percig, aztán tegyük hozzá agombát, az uborkát, a padlizsánt, a paprikát, még 2-3 percig pirítjuk.
  3. Locsoljuk meg egy jó adag szójaszósszal, facsarjuk rá a lime levét, ahéját is ráreszelhetjük. Ha szeretnénk, csöpögtessük rá a mézet. Adjuk hozzá 1 ekfűszerkeveréket. Forgassuk jól össze a zöldségeket,és kóstoljuk meg. Ha igényel sósságot,szójaszósszal, ha savanyúságot, akkorcitrommal, ha pedigédességet, akkormézzel tudjuk pótolni. Mindenkinek ízlése szerint, ha ez megvan, és jónak is találjuk, vegyünk elő egy edényt, és kotorjuk át a zöldségeket, és tegyük félre.
  4. Tészta:Hevítsük fel az olajat a serpenyőben vagy wokban, NE túl erős lángon. Törjük félbe a spagettit,és tegyük bele az olajba. Locsoljuk meg bőven szójaszósszal, vigyázzunk,mert a forró olajjal érintkezve fröcskölhet! Kezdjük el pirítani. Vigyázzunk, ne égessük oda, csak annyira pirítsuk meg hogy szép barnás legyen.
  5. Ha már jónak találjuk, adjunk hozzá a zöldségeket és egy bögre vizet. A víz fedje el a tésztát.
  6. Most várunk, amíg a tészta megfő. A zöldség megpárolódik, időnként nézzünk rá, és ha a tészta igényel még vizet a puhuláshoz,pótoljuk.
  7. Kb. félóra múlva a tészta megfőtt. A zöldség puha, most szórjuk meg még egy evőkanál fűszerkeverékkel. A tésztát forgassuk össze, tegyük nagy lángra sütőt. A maradék levet is főzzük el,és kicsit még pirítjuk a tésztát, és ezzel készen is vagyunk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18255
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Ajánló

Sake vagy japán zöld teaával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcell 2 recept

Az otthoni maradék vagy fölösleges zöldségekből egy igen finom étel készíthető, és még egészséges is.

Hozzávalók

A zöldséghez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek