Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai csípős-savanyú leves, ahogy a gyorséttermekben készítik

Kínai csípős-savanyú leves, ahogy a gyorséttermekben készítik
Kínai csípős-savanyú leves, ahogy a gyorséttermekben készítik
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kísérletezgetéseim és csípős-savanyú leves függőségem eredményeképp.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fafülgombát forró vízbe áztatjuk egy kis időre. Közben a reszelt gyömbért és a paprika pasztát megpirítjuk az olajon, majd a bambuszrügyet, fokhagymát, fafülgombát is, és a fűszereket, szójaszószt, ecetet is hozzáadjuk. Ha répával szeretjük, reszelve vagy apróra vágva a bambuszrüggyel együtt adjuk hozzá.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott tofut (és főtt csirkemellet) az alaplével együtt, és 5-10 percig főzzük.
  3. A keményítőt elkeverjük körülbelül 1 dl vízzel, és a leveshez adjuk.
  4. A felvert tojást lassan belekeverjük a levesbe. Ha túl gyorsan keverjük el benne, nem marad egyben, mint a képen - én így jobban szeretem :) - viszont szebb és sötétebb a leves, ha jobban egyben marad.
  5. Szeletelt újhagymával tálaljuk, esetleg kis szezámolajjal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 383
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marjorie

Mióta szakács: 2014.02.01.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kínai leves, távol-keleti leves, savanyú-csípős leves, erős-savanyú leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszterrbee benko15
eszterrbee benko15 Mon, 2019-07-01 19:04

Osztrigaszószt szoktam még beletenni ha világosabb szójaszószom van, attól kínaisabb a színe. Nem minden szójaszósz egyforma sajnos. de jobban.szeretem a sötétebb szószokat, más az ízük nekem teljesen

eszterrbee benko15
eszterrbee benko15 Mon, 2019-07-01 18:42

Én azért jobban szeretem a tojást nem szétkavarni ennyire, és nagyobb tojás darabokat - függönyöket főzni bele. Egyszer elkavartam így, aki finnyásabb erre könnyebben eszi így, valóban.

148
bambuszrügy 200 g
sárgarépa 1 közepes db
fafülgomba 30 g
tofu 150 g
tojás 1 db
csípős paprikakrém 1 ek
rizsecet 4 teáskanál
gyömbér 1 ek
szójaszósz 4 ek
étkezési keményítő 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirke alaplé 8 dl
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
barna cukor 1 csipet
újhagyma 1 közepes db