r
Nosalty Logó

Kimchileves burgonyával és baconnel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Kimchileves burgonyával és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

Összesen 182 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

Összesen 726 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

Összesen 51 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 182 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4569.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    3486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    3432 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4629 micro
Összesen 726 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A bacont egy serpenyőben süssük meg mindkét oldalán, legyen ropogós, majd szedjük papírtörlőre. (A zsírját, aki szeretné, felhasználhatja a következő lépésben, egyéb esetben nem lesz rá szükség.)
  2. A burgonyát kockázzuk és pirítsuk meg hirtelen egy nagyobb edényben szezámolajon a reszelt gyömbérrel és az átnyomott fokhagymával, majd a vékonyan szelt hagymát is dobjuk mellé pirítani.
  3. Aztán adjuk hozzá a paprikakrémet (gochujang) vagy a koreai szárított paprikapelyhet (ezt ázsiai boltban lehet nagy csomagban kapni), vagy magyar paprikakrémmel is helyettesíthetjük.
  4. Tegyük az edénybe a kimchit és a fele mennyiségű, nagyobb darabba vágott újhagymát, aztán öntsük fel alaplével. Ha vegán módon szeretnénk készíteni, akkor zöldségalaplevet használjunk. Ha belekerül a bacon is, akkor mehet a hús-vagy csontalaplé is, ezzel főzzük puhára az egészet, ez kb 20-25 perc.
  5. Tálaláskor szedjük kisebb tálakba a levest, szórjunk rá pirított szezámmagot és aprított újhagymát, plusz aki kér, tegyünk még sült bacont is rá. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 852
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Ajánló

Pezsdítő, fűszeres leves, bármikor nagyszerű

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eredetileg pacallal vagy más sertéshusival készítik ezt a levest, de így gyorsabb és sokkal többen kérnek majd belőle. Ha a bacont külön sütjük, akkor zsírmentesebben is el tudjuk készíteni az ételt, sőt így tálalhatjuk vegán és husis formában is!

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?