r
Nosalty Logó

Kimchi-pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Kimchi-pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az alapszószhoz

A feltéthez és a tálaláshoz

Összesen 623 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az alapszószhoz

A feltéthez és a tálaláshoz

Összesen 2494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az alapszószhoz

A feltéthez és a tálaláshoz

Összesen 145 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 623 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8331 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    5332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2549 micro
  • β-crypt
    475 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 2494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1622 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alapszószhoz

A feltéthez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba vagy a konyhai robotgép táljába halmozzuk, közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt, rányomjuk a riszszirupot (vagy a mézet), és felöntjük langyos vízzel, majd finoman, csak ott helyileg felkeverjük, kicsi liszttel, és hagyjuk, hogy az élesztő dolgozzon. Aztán önsük rá az olívaolajat.
  2. 5 perc múlva jól keverjük át a tésztát, aztán indíthatjuk a gépet, vagy a dagasztást, készítsünk szép ruganyos tésztát.
  3. Takarjuk le az enyhén kilisztezett tálban, a pulton hagyjuk kelni legalább fél órát.
  4. Vagdossuk fel 4 adagra a tésztát, gyúrjuk át és lisztezett deszkán (munkapulton), letakarva hagyjuk további, legalább 20 percig kelni.
  5. Ha nem sütjük meg azonnal a pizzákat, tegyük egy tároló edénybe, lezárva a hűtőbe a tésztát.
  6. A tésztaadagokat nyújtsuk ki egyenként, ki-hogy szereti a vastagságot, és előmelegített sütőben feltéttel süssük meg a pizzákat az alábbiak szerint.

Az alapszószhoz

  1. A hozzávalókat egy magas edényben összeturmixoljuk.

A feltéthez és a tálaláshoz

  1. A kinyújtott tésztakorongokat kenjük meg alapszósszal, majd tegyünk rájuk darabolt kimchit, színes paprikákat, lilahagymaszeleteket és mozzarellát, így tegyük a 250 fokra előmelegített sütőbe, egyenként sütni őket, úgy 5-8 percre.
  2. Tálalásnál friss bazsalikomlevéllel vagy bármilyen hajtással (a képen retekhajtás látható), avagy újhagyma zöldjével díszítjük a pizzát. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 668
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Ajánló

Bármikor nagyon menő!!!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szerintem a kimchis pizza a legjobb fúziós agymenés. Valószínűleg ezt is Amerikában készítették először, de mégis olasz gyökerekkel rendelkezik, ezért rossz nem lehet. Kimchi-pizza: mindkettőt szeretjük, miért ne próbálnánk ki együtt? Ahány "őrült szakács", annyiféle változat létezik, ez az enyém, próbáljátok ki!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

Az alapszószhoz

A feltéthez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?