r
Nosalty Logó

Kígyórétes túrótöltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kígyórétes túrótöltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 872 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5215 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 316 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 872 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.2 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.9 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2227 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 5215 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 316 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben az élesztőt 1 kk cukorral felfuttatjuk.
  2. A töltelékhez simára keverjük a hozzávalókat.
  3. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, a tojással és a tojássárgával. Hozzákeverjük az élesztőt, csipet sót, majd a lisztet.
  4. Összegyúrjuk és 4 cipóra osztjuk. Minden cipót kb 25 cm széles, 35 cm hosszú téglalappá nyújtunk.
  5. A téglalapokat hosszában gondolatban elharmadoljuk, és a középső harmadra tesszük a tölteléket, egyenlően elosztva, tehát minden lapra kb a töltelék negyedét.
  6. A tésztatéglalapok széleit (ahol nincs töltelék) kb 8 cm mélyen (tehát majdnem a töltelékig) bevagdaljuk 2 cm -enként, kicsit lefelé lejtő párhuzamos vonalakban. Ezeket a bevágott részeket jobbról-balról felváltva keresztben egymásra hajtogatjuk, a tölteléket ezzel befedve. Az eredmény olyan lesz, mint egy fonás.
  7. A tésztákat tepsire helyezzük, tojással megkenjük.
  8. Hagyjuk állni, míg a sütő bemelegszik, majd pirosra sütjük.
  9. Ferdén szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 409
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 34596
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Ajánló

Almatöltelékkel, mákkal, dióval, gesztenyével is tölthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az igazi kihívás számomra nem az elkészítés, hanem annak megértése volt, hogy hogyan kell a tésztát harmadolni, bevagdosni, egymásra hajtogatni. Mire végre rájöttem, és készítettem is gyakran, jött a barátnőm, és elmesélte, hogy anyukája is készített sokszor ilyet, de ő még meg is tekerte a csíkokat keresztbe egymásra hajtogatás előtt. Na itt már végképp nagyot néztem, de nem tudtam megállni, megpróbáltam úgy is. Tehát aki szereti a kihívásokat, tegyen úgy, vágja be a tésztát, és hajtogassa keresztbe egymásra jobbról-balról, de közben mindegyik csíkon tekerjen is egyet. Bonyolult egy kicsit? :)) Nekem is az volt, viszont könnyen megtanulható, és az eredmény nagyon impozáns. Megéri!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek