r
Nosalty Logó

Kerek kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arthemis
Kerek kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 985 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 3941 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 250 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 985 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    200.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2953 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 3941 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt megkelesztjük.
  2. A liszthez keverjük a megkelt élesztőt, és a többi hozzávalót.
  3. Jól kidolgozzuk, és kb fél órát hagyjuk kelni.
  4. Ha megkelt, akkor kb 2 cm vastagra nyújtjuk, és 4 csíkot vágunk. Ellentétes irányba csavarva a két végét karikát formálunk belőlük. Megsütjük.
  5. Közben a mártáshoz valókat összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2242
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 25.

Ajánló

Gulyás vagy bableves után igazán jól illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

Egy régi osztálytársamtól kaptam a receptet, ami egyébként a Sárközben jellemző kalács. Van olyan hely, ahol nem kerekké formálják, hanem fonják. Az öntetet eredetileg felforralják, és a kisült kalácsokat abba mártják bele. (Én személy szerint hidegen szeretem a mártást, és a kalácsot falatonként mártogatom.)

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek