r
Nosalty Logó

Kenyér Kitti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kenyér Kitti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

Összesen 581 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

Összesen 1160 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

Összesen 222 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 581 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 1160 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kimért lisztet egy nagy tálba szórjuk. Kimérjük a vizet, és kettéöntjük.
  2. Az egyik vízbe beleöntjük a sót, és jól összekeverjük, míg a másikban az élesztőt és a cukrot. Homogén elegyet kapunk.
  3. Ezt követően mind a két elegyet a liszthez öntjük. (Ilyenkor mehetnek bele a magok is.)
  4. Míg el nem válik az edény falától a tészta, addig gyúrjuk. (A tenyerünk alsó részével simítjuk/gyúrjuk a tésztát.)
  5. Kilisztezett tálban, letakarva pihentetjük 30 percig 30 C-on (a pihentetési idő betartása nagyon fontos, ugyanis 30 percig a tészta felfelé fog duzzadni, 40 vagy 50 perc elteltével pedig a végső tészta lapos, tömör állagú lesz).
  6. A fél óra elteltével a tálban ismét átgyúrjuk a tésztát néhány percig, majd letakarjuk, s ugyanúgy 30 percig 30 C-on kelesztjük.
  7. A kelesztést követően cipót formázunk a tésztából, cukros vízzel lekenjük a cipót (ennek a célja, hogy a kenyér nem fog kiszáradni, illetve a cukor karamellizálódik, ami a színét adja).
  8. Sütjük 30-35 percig.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2246
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Élelmiszermérnök hallgatóként kipróbálhattam magam a kenyérsütésben, gyakorlat keretén belül. A magyar élelmiszerkönyvben előírt alapanyagok szerint, és a megadott keverési %-ok alapján készítette mindenki a saját kenyerét. Nagy sikerélményben volt részünk, és úgy gondoltam, hogy ezt a receptet meg kell osztanom mindenkivel.

Hozzávalók

A tésztához

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek