r
Nosalty Logó

Kelt-rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt-rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Összesen 1055 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Összesen 4219 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Összesen 223 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.1 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1055 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6372.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1120 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.8 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    896 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 4219 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a puha margarinnal, a vaníliás cukorral, a sóvalés a cukorral habbá verjük.
  2. A tejben felfuttatjuk az élesztőtés a tojások sárgájához öntjük.
  3. Beleszórjuk a lisztet és annyi ásványvízzel öntjük fel, hogy a szokásosnál egy kicsivel sűrűbb tésztát kapjunk.
  4. A tojások fehérjét habbá verjük, és a masszához keverjük.
  5. A palacsintát a szokásos módon kisütjük, dekb. fél újnyi vastaglegyen a tészta.
  6. A túrós töltelékhez összekeverjük a túrót a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, cukorral, tejföllel.
  7. A kakaós töltelékheza kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük.
  8. A palacsintákat a következőképpen rétegezzük:
  9. Első palacsintára:barack lekvár.
  10. Második palacsintára: túrós töltelék.
  11. Harmadik palacsintára: vékonyan megkenjük a palacsintát tejföllel, majd rászorjuk a kakaós tölteléket.
  12. Majd megint a lekvár, túró, kakaó. A tetejére tejfölös-kakaós réget megy.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17673
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán nem nehéz, és nagyon finom uzsonna, vagy ebéd utáni desszert. Hidegen és melegen egyaránt jó, és a töltelékek ízlés szerint varriálhatók.

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek