r
Nosalty Logó

Kelt mini túrós piték

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Kelt mini túrós piték
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 533 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3198 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 230 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 533 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4136.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3198 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt futassuk fel egy kevés tejben.
  2. A vajat olvasszuk fel, hogy langyos legyen.
  3. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze a cukorral, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojással. Dolgozzuk ki simára.
  4. Lefedve tegyük meleg helyre kelni 30-40 percre (vagy 70°C-os sütőbe, s ott kelesztjük 20-40 percig), amíg duplájára nem nő.
  5. Gyúrjuk át, sodorjuk el kisujjnyi vastagságúra. Szaggassunk ki olyan körformákat, ami a muffinsütőnknek a tetejéig ér, letakarva pihentessük szobahőmérsékleten 10-15 percet.
  6. Készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a hozzávalókat. Töltsük meg a kosárkákat. Takarjuk le tésztakarikával (kisebb formával vágjuk ki). Kenjük meg tojással, és tegyük előmelegített sütőbe, amíg aranybarna nem lesz). Kb. 24 db lesz belőle. A muffinsütő nagyságától függ.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3644
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Ajánló

Bármilyen tölteléket tehetünk bele, ízlésünk szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégvárónak készült.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek