r
Nosalty Logó

Kelt káposztás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Kelt káposztás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 609 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 143 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 609 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5771.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    3176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.2 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    898 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 3648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a káposztát lereszeljük (vagy aprítógéppel aprítjuk).
  2. Zsírt olvasztunk, rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és aranybarnára pirítjuk (mintha káposztás tésztát készítenénk), végük kb. 2 ek cukrot is teszünk bele. (Mivel most ebédre készült, én a tölteléket előző nap készítettem el, hogy legyen ideje kihűlni.)
  3. A tésztához az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat összedagasztjuk (vagy dagasztógépre bízzuk ezt a műveletet), langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  4. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük.
  5. A tésztát átgyúrjuk, és letakarva 10 percet pihentetjük, majd 2/3-1/3 arányban elosztjuk. Először a nagyobbik darabot nyújtjuk ki, és a tepsibe fektetjük, rátesszük a kihűlt tölteléket. Kinyújtjuk a másik darabot, ráfektetjük a káposztára.
  6. 10 percre 50 fokos sütőben kelesztjük, majd kivesszük, és 10 percet még pihentetjük, eközben előmelegítjük a sütőt 170 fokosra.
  7. A lepény tetejét a felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk és az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27×35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 32679
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt káposztás lepény
Németi Olga 105 recept

Anyósom szokta sütni, most én is elkészítettem. Aki szereti a káposztás tésztát, annak ez is tetszeni fog. Egy kiadós leves után második fogásnak készül.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek