r
Nosalty Logó

Kelkáposztás töltött káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Kelkáposztás töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4851 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.8 g

Zsír

  • Összesen
    285 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7730.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    3768 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2947.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1685 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    592 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    1123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1873 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    10346 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2148 micro
Összesen 4851 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket torzsájáról leszedjük, kiválogatunk kb. 20 db egyforma méretű leveleket, melyeket bő, forró vízben pár percig előfőzzünk ( a maradék közepét levesbe, a nagy leveleket Vica palacsintatésztás kelkáposztájára lehet felhasználni).
  2. A rizst félkeményre főzzük.
  3. A füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük belőle a szalonna darabokat.
  4. A tejfölt kikeverjük a szalonna darabokkal.
  5. A szalonna zsíron megdinszteljük az apróra vágott vörös hagymát.
  6. Egy méretes tálban bekeverjük a darált húst dinsztelt hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, főtt rizzsel, nyers tojással.
  7. Megtöltjük a káposzta leveleket és 25X39 tepsibe sorakoztatjuk őket.
  8. Tetejére paradicsomot és paprikát lehet karikázni.
  9. Felötnjük húslével, hogy félig ellepje, és lefóliázva 1 órát főzzük a sütőben.
  10. Levesszük a fóliát róla és rákenjük az összes tejfölt, majd visszatesszük a sütőbe és még 30-35 percig sütjük.
  11. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17372
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Ajánló

Vicának és kelkáposzta szeretőknek ajánlom sok szeretettel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jucus barátnőm receptje alapján készült. Természetesen ezt is átalakítottam. Mivel nagyon kevés a zsiradék benne, akár vacsorára is ehető. Másnap hidegen  fenséges. A húslét vízzel is lehet pótolni, ilyenkor egy csipet ételízesítőt érdemes beletenni. Nekem 20 töltelék lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek