r
Nosalty Logó

Karfiolos sabji sárga rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mtina
Karfiolos sabji sárga rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1503 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3008 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5954 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1503 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1488 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11909 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 3008 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira szedjük. A répát és a krumplit megpucoljuk, és nagyjából azonos ˝kockákra˝ daraboljuk őket. Nagyon fontos, hogy mindent, amit megmosunk, nagyon csöpögtessünk le! A darabolás utolsó szakaszánál már forrósíthatunk annyi olajat egy serpenyőben, amennyi nagyjából befedi majd a zöldségeket.
  2. Ha minden zöldséget feldaraboltunk, és már az olaj is forró, elkezdjük kisütni őket. Először a krumplival és a sárgarépával szoktam kezdeni, mert több idő kell nekik a megsüléshez, és lassabban hűlnek ki, mint a karfiol. Ha megsültek, papírral kibélelt tálba vagy tálas szűrőbe szedjük őket, hogy lecsepegjen róluk az olaj.
  3. Mikor már a karfiolt sütjük, feltesszük főni a rizst, amihez én egy kevés kurkumát szoktam adni. Ettől szép sárga színe lesz, ráadásul számos jótékony hatással is bír.
  4. Egy másik nagyobb serpenyőben, vagy annak hiányában egy lábasban felolvasztunk egy kevés margarint/vajat (a hozzáértők itt eredetileg ghít, vagyis tisztított vajat szoktak használni), hozzáadunk egy kiskanálnyi római köményt (annak hiányában sima őrölt köményt), amit barnára pirítunk, majd hozzáadunk szintén egy kiskanálnyit a következőkből: hing, bors, kurkuma. Ezeket együtt még 10-15 másodpercig pirítjuk (nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le!), majd levesszük a tűzről, és beleteszünk egy keveset a következőkből: koriander, gyömbér, garam masala (elhagyható), petrezselyem. Ezeket jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a keverékhez a tejfölt, visszatesszük a tűzre és simára keverjük.
  5. Ebbe a keverékbe tesszük bele a már megsült, lecsepegtetett zöldségeket, amiket jól elkeverünk a fűszeres masszával. Egy kicsit hagyjuk állni, így a sült zöldségek kicsit megszívják magukat a tejföllel, amitől sokkal finomabbak lesznek. A kész sabjit a sárga rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7719
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt a párom és a barátai szokták készíteni karácsony környékén közös ebédre. Senki ne ijedjen meg a hazánkban nem szokványos fűszerektől, mert mindegyik beszerezhető, és egyiknek sincs horrorisztikus ára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek