r
Nosalty Logó

Kardamomos csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kardamomos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 931 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 2793 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Összesen 115 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 931 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5786.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    2995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2793 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A fokhagymát, gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben a kardamomot, fahéjat, babérlevelet, borsot megpirítjuk, majd mozsárban összetörjük.
  3. Hozzáadunk egy kevés himalája sót, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, és egy kevés cukrot. Ezeket a fűszereket elkeverjük a joghurtba, és ebbe pácoljuk 3-4 órára a kettévágott csirkecombokat bőr nélkül.
  4. Egy serpenyőbe kis olajat teszünk, és a bepácolt húsokat beletesszük a páccal együtt.
  5. 200 fokon grill fokozaton mindkét oldalát 10-10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, ráöntjük az alaplevet, a kókusztejet, a felaprított chilit, majd fóliával lefedve további 25-30 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. Rizzsel tálaljuk, korianderzöldet szórunk rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1894
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kardamomos csirke
Évi néni 1830 recept

Valamelyik nap egy főzőműsorban láttam ezt a receptet elkészíteni egy indiai szakácstól. Már akkor nagyon tetszettek az összetevők, ezért nem haboztam sokáig az elkészítéssel.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek