r
Nosalty Logó

Karamellás töltött keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Karamellás töltött keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1150 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6894 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1150 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    388.1 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6581.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2028 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.2 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2647 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 6894 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 344 Kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A karamellhez

  1. Első lépésként elkészítjük a 3 dl karamellt: 25 dkg cukrot olvadásig pirítunk egy magas falú edényben, majd apránként felöntjük 2,5 dl tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor kész, levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 10 dkg vajat. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral, fahéjjal, majd ezeket a szárazanyagokat elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáütjük a tojást, és beledolgozzuk a főzött karamell felét. Az összeállt tésztát hidegre tesszük egy órára.
  3. A pudingot 2,5 dl tejjel és a 2-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Időnként megkeverve hűtjük ki, hogy krémes maradjon, ne csomósodjon össze.
  4. A tejszínt felmelegítjük, felolvasztjuk benne a fehér csokit, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ha kihűlt, kemény habbá verjük (kicsit lassabban fog menni, mint a sima habtejszínnél..:)).
  5. Összeállítjuk a krémet: robotgéppel összekeverjük a 3 féle krémet: pudingot + 1,5 dl karamellt + fehér csokis tejszínhabot úgy, hogy egyenletes krémet kapjunk.
  6. A tésztát 0,3 -0,5 cm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat szaggatunk, sütőpapíron 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük (180 fokon, légkeveréses sütőben). A kihűlt kekszeket kettesével összetapasztjuk az elkészített krémmel. A tetejüket olvasztott csokoládéval díszítjük.
  7. Isteni finom lett, jó étvágyat hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4831
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

Kávé mellé, reggelire / uzsonnára / vacsorára egy pohár tejjel isteni finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás töltött keksz
Giovanna 46 recept

Mindig is imádtam kekszeket készíteni. Vasárnaponként évek óta rendszeresen eljárunk kávézni a barátainkkal, azonban a törzshelyünkön a kávé mellé nem szolgálnak fel aprósüteményt, így minden alkalommal a vasárnapi sütimből én viszem az elemózsiát.:) Az évek során rengetek féle-fajta süteménnyel leptem már meg a fiúkat (krémes, tortás, sós, édes, nemzetközi/hazai ízek...), és a tapasztalataim szerint a keksz típusú, kávéba mártogatható, kávé mellé ropogtatható kekszek fogytak a legjobban, illetve a nem túlzottan krémes sütik jöhettek szóba. A versenykiírás olvasásakor az első gondolatom épp ez volt, hogy akkor kombinálnom kellene a két kedvenc édesség típust a versenyben elvárt karamellel és tejszínnel.. A recept nehezen született meg, de a mai "éles tesztre" mindenki szorítson, mert bár valóban a verseny kedvéért készült a recept és vele az új keksz, de a legfontosabb azok véleménye, akik megkóstolják.:))

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek