r
Nosalty Logó

Karamellás-őszibarackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Karamellás-őszibarackos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 596 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 3556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 596 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3049.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    362 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1824 micro
Összesen 3556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előbb elkészítjük a krémet. A fele tejmennyiséget feltesszük forrni. A 2 egész tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 csomag pudingport, simára kavarjuk, fokozatosan felhígítjuk a maradék tejjel, és a forró tejhez öntjük. Sűrűsödésig kavarjuk, levesszük a lángról, és 10 perc múlva belekavarjuk a kockára vágott vajat. Langyosra hűtjük.
  2. A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját (egyes fokozat) és az olajat, majd a lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  3. A gyümölcspite sütőt kikenjük zsírral vagy vajjal (a recéket jó gazdagon, hogy szép legyen a torta széle). Beletöltjük a tésztát, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Amikor a tészta megsült, egy tányérra borítjuk, a mélyedésbe beletöltjük a krémet.
  5. Amíg a krém teteje kissé megköt, lehámozzuk a barackot, cikkekre vágjuk, a 4 ek cukorból karamellt készítünk egy nagyobb lábosban, amikor szép sárgaszínű, belerakjuk a barackot, 2 perc múlva megfordítjuk, majd rárakjuk a tortára. A közepére rácsurgatjuk a maradék karamellt. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy szeletelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19230
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karamellás-őszibarackos torta
Csiki Piroska 228 recept

Készíthető almával, körtével vagy bármilyen szeletelhető gyümölccsel.

Hozzászólások

almamag

Ez is elmentve! Köszönöm!

Csiki Piroska

Ezek szerint rátaláltál. Érdemes megsütni, gyors és finom süti. Piroska

Törölt felhasználó

Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen láthassák! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!

Törölt felhasználó

Most szombaton lesz édesanyám szülinpja, biztos , hogy ezt fogom neki elkészíteni! Nagyon jó recept, köszönöm!

Csiki Piroska

Biztosan örülni fog neki. Boldog szülinapot kívánok Anyukádnak.

Törölt felhasználó

Köszönöm, átadom.

Pergelné

Kedves Piroska! Megcsináltam kétszer is ezt a receptet, isteni finom lett, de a krémem nem szilárdult meg teljesen, úgyhogy szeletelésnél egy kicsit folyós maradt, pedig pontosan úgy csináltam, ahogy leírtad.Mind a kétszer nagyjából hasonló lágy maradt. Esetleg van valami tipped, hogy mi lehet a baj? Most lesz a fiam szülinapja, ezt a tortát rendelte és szeretném, ha tökéletes lenne.Üdvözlettel: Pergelné

Csiki Piroska

Kedves Pergelné! Ha jól kih?töd a krémet nem szabadna folyós maradjon, de próbáld meg úgy hogy csak a tojássárgáját teszed bele, a vaj adagot emeld 15 dkg- ra. A vajat ne tedd a meleg krémbe, hanem 10 dkg porcukorral kavard habosra és csak a kih?lt pudinggal kavard ki. Így biztosan kemény lesz a krém. Máshol is találkoztam ilyennel, hogy a vajat a meleg pudinghoz adják, de ez csak azért van, mert gyorsabb. Sok sikert és boldog szülinapot a fiadnak. Üdvözlettel: Piroska Ui. Fontos, hogy szeletelés el?tt legalább 2 órát h?t?ben álljon.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek