Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás kinder süti

Karamellás kinder süti
Karamellás kinder süti
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a süteménnyel egy családi összejövetelen találkoztam először. Annyira ízlett, hogy azonnal el kellett kérnem a receptet, és alig vártam, hogy itthon is elkészítsük. Úgy gondoltam, az eredeti Kinder Bueno recepten még lehetne annyit változtatni, hogy karamellt is belecsempészünk, valamint nem csak diót, hanem mogyorót is használunk. Mivel testvérem laktózérzékeny, és ez a süti igazán "tejesnek" számít, így laktózmentes tejből lett elkészítve, így azoknak is tudom ajánlani, akik szintén ilyen problémával küzdenek, hogy kerülniük kell a tej hozzáadásával készült finomságokat.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások sárgáját a cukorra habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd a tojásfehérjéből felvert habot. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval és mogyoróval.
  2. Miután kisült a tészta, még melegen ízlés szerint megkenjük a mogyorókrémmel.
  3. Fél liter tejből, 2 cs vaníliás pudingból, vaníliás cukorból és 3 ek cukorból elkészítjük az első krémet, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a 12,5 dkg margarint, és habosra keverjük. Ugyanígy készítjük el a csokis krémet is.
  4. A kihűlt, mogyorókrémmel megkent piskótára ráhalmozzuk először a vaníliás krémet, majd a rumos tejbe áztatott háztartási kekszet teszünk rá. Végül a csokis krémet is szépen ráhalmozzuk a süti tetejére.
  5. 400 ml habtejszínt 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére kenjük.
  6. Végezetül egy lábasba cukrot hevítünk, és karamellt készítünk, amit kis mennyiségben a sütemény tetejére tehetünk, vagy alufóliára/sütőpapírra kiöntjük, megvárjuk, míg kihűl a karamell, és ezzel díszítjük a kész süteményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 137 887
elküldve: 135
receptkönyvben: 1 911
elkészítve: 81/99
Facebookon megjelent: 3

szakács

Gigimiu

Mióta szakács: 2013.03.31.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes réteges, karamellás kinder, tejszínhabos kinder süti

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lepeselony
lepeselony Mon, 2014-09-22 09:33

Isteni finom, csak ajanlani tudom mindenkinek!!
Köszönjük a receptet.

AnnaML
AnnaML / AnnaML Tue, 2014-04-08 21:21

mivel parom laktoz allergias gondoltam hogy nekem valo recept, de olvasom hogy tej, de a tejet ki tudom cserelni szojatejjel es a tejszint? nem letezik se hulala se egyik sem mert mindegyik tartalmaz laktozt. te mivel hejettesitetted?
Elore is koszonom a valaszt.
ps. en amikor bekuldok egy tesztareceptet oda irom hogy tej es melleje szojatej.
Udv. Anna

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Wed, 2014-04-09 07:49

Kedves AnnaML! Magic Milk laktózmentes habtejszínnel is lehet készíteni, de ha kihagyod a receptből szerintem az sem probléma.

AnnaML
AnnaML / AnnaML Wed, 2014-04-09 19:52

Koszike a valaszod nem tudom hogy itt az olaszoknal ez vane gondolom mas neven, megprobalom nelkule.

Lilioli1
Lilioli1 Mon, 2013-11-18 14:11

Kedves Gigimiu,
A receptet kipróbáltuk,isteni finom sütemény. A család megszavazta karácsonyra.
Köszönjük,Betti

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Thu, 2013-11-21 09:02

Kedves Betti!
Köszönöm hogy kipróbáltad! Remélem megédesíti majd az ünnepeket is ez a süti! :)

Kim01
Kim01 Thu, 2013-06-13 18:31

Nagyon fincsire sikeredett ,persze esztétikailag nem lett olyan látványos mint a tied..vagyis a rétegek majdnem összeolvadtak de lehet azért mert nem vártam míg teljesen kihülnem a krémek..amugy nagyon köszönöm a receptet .Fincsiiiiiiiiiii:)

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Thu, 2013-06-13 21:01

Én is köszönöm a biztató szavakat, örülök hogy ízlik és sikerült elkészíteni! :)

Kim01
Kim01 Thu, 2013-06-13 14:00

Na most fogok is hozzá...irány a bevásárlás és utánna sütöm is....majd referálok...:)..ja és egy kérdés :180 fokon süthetem kb 20 percig?

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Thu, 2013-06-13 14:23

Érdemes a sütőt előmelegíteni, és akkor kész van 20 perc alatt (alsó-felső sütés funkcióval). Ha esetleg nagyon "fakónak" tűnik ennyi idő után a tészta, 5-10 percet még hagyhatod bent. :) Ha beleszúrsz egy hústűt vagy egy villát a tészta közepébe, és nem marad rajta semmi, akkor biztosan elkészült! :)
+ ha készítesz karamellt a tetejére, érdemesebb sütőpapírra vagy alufóliára folyatni, mert ha túlságosan forrón kerül a süti tetejére, akkor a tejszín megfolyósodik és csúnya lesz a végeredmény

huancs
huancs Thu, 2014-08-14 09:25

Ha hagyományos gázsütővel készítem el (nem elektromos sütő), akkor hogyan és meddig kell sütni?

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Sun, 2014-08-17 09:46

A sütőbe tedd inkább középre, kicsit feljebb a tepsit, nehogy odaégjen a tészta. Ha kitapasztaltad már hogy piskótát hogyan sütsz benne, akkor ezt is ugyan úgy kell! Körülbelül 20-30 perc alatt gázsütőben is elkészül, majd figyeld mennyire pirul a tészta teteje. Ha már aranybarna, és a tűpróba is megvolt, akkor valószínűleg kész. (Nem tudom hány fokozat van a sütődön, de ha 8, akkor körülbelül 6-oson kellene sütnöd). Remélem sikerül elkészíteni. Jó munkát hozzá! :)

Kim01
Kim01 Thu, 2013-06-13 16:36

Köszönöm ezt a gyors és hasznos infót!:)

ja és ha jól olvasom akkor 5 evőkanál liszt??????

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-06-12 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-06-11 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

babaszoba
babaszoba Sun, 2013-06-09 17:11

Istenien néz ki! Bizonyára ilyen finom is! Ma ki fogom próbálni,névnapi meglepetésként!!!! Köszönöm a receptet!!!!

csahebo
csahebo Sun, 2013-04-07 17:08

Kedves Gigimiu!

Elkészítettem!!!Hibátlan recept és isteni finom. Elég sok lett belőle, de írtad, hogy 12 főre!!! Mennyei, tökéletes arányokkal! Gyakran nem fogom csinálni, mert meghízunk!!! Gratulálok!

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Sun, 2013-04-07 18:51

Kedves Csahebo!
Hát nem egy diétás sütemény az biztos :) Örülök hogy sikerült elkészíteni és ízlett!

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Wed, 2013-04-03 20:34

Kedves Gabys!
Köszönöm szépen a biztató szavakat! :) Örülök hogy itt lehetek köztetek! Gratulálok a receptjeidhez, nagyon ínycsiklandozóak! A sütihez meg majd jó étvágyat, remélem nagy sikere lesz! :)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-04-03 21:17

Köszi, remélem Te is találsz valami újdonságot nálam. Visszanéztem a receptedre, így láttam +, hogy írtál. Csak segítésként, mielőtt válaszolnál egy hozzászólásra, a válasz gombot nyomd meg, különben a válaszod nem kapja meg a címzett:) Jó éjt:) G

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-04-03 14:28

Kedves Gigimiu,
köszöntelek szakács körünkben:) Az első recepted nálam bejön:) Túl azon hogy nyomtam egy lájkot, mentettem is, és tuti hogy elkészítem. Köszi a receptet, szió G

667
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
dió 7.5 dkg
törökmogyoró 7.5 dkg
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek
margarin 12.5 dkg
csokoládés pudingpor 2 csomag
tej 0.5 l
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek
margarin 12.5 dkg
háztartási keksz 200 g
tej 2 dl
rum 1 ek
nutella 100 g
habtejszín 400 ml
cukor 5 dkg