r
Nosalty Logó

Karalábé krémleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Karalábé krémleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 344 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1379 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 344 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5331.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    4067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2583 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2527 micro
Összesen 1379 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy közepes méretű fazékban felolvasztjuk.
  2. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és közepes hőmérsékleten, kb. tíz perc alatt aranybarnára karamellizáljuk.
  3. Amíg a hagyma készül, megtisztítjuk, és feldaraboljuk a karalábét és a krumplit.
  4. Hozzáadjuk a zöldségeketa hagymához, és további 2 percig együtt pirítjuk.
  5. Felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük.
  6. Botmixerrel simára turmixoljuk.
  7. A tejfölt egy kevés forró vízzel simára keverjük, a léhez adjuk, és még egy percig turmixolunk.
  8. Vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 34224
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 20.

Ajánló

Ha laktatóbb fogást szeretnénk, kevés olajon vagy vajon pirított zsemlekockákkal kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eredeti tervem szerint töltött karalábét csináltam volna, de ma megint esett az eső, hűvös is lett, így végül a leves mellett döntöttem. Miután nálam alapléből mindig van pár liter a mélyhűtőben, az elhatározástól a megvalósításig nem telt el több, mint egy óra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek