r
Nosalty Logó

Káposztás paszuly

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mislenbaba
Káposztás paszuly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Összesen 1383 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Összesen 5530 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Összesen 87 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4196.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 1383 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    455.2 g

Zsír

  • Összesen
    240.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16784.7 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    1511 mg
  • Foszfor
    5155 mg
  • Nátrium
    7577 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

VÍZ

  • Összesen
    5238.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2216 micro
  • Kolin:
    1377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3724 micro
Összesen 5530 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Elkészítés

A káposztás babhoz

  1. A füstölt húst és a babot egy nagy fazékban feltesszük főni.
  2. Amikor a bab is és a hús is megpuhult, hozzátesszük a megmosott káposztát.
  3. Borsozzuk, só nem biztos, hogy kell bele, mert a füstölt hús lehet, hogy elég sós ízt ad az egész ételnek.
  4. Az egy fej vöröshagymát összevágjuk, zsíron vagy olajon megpirítjuk.
  5. A fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk az előzőekhez.
  6. A lisztet belerakjuk, és állandóan kevergetve elkészítjük a rántást.
  7. A tűzről lehúzzuk, és beletesszük a pirospaprikát.
  8. Amikor kész a rántás, ráöntjük a káposztás paszulyra, egy pár percig forraljuk.
  9. Tejföllel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 172
  • Össznézettség: 99012
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 19.

Ajánló

Egy pohár víz + egy pár darab palacsinta :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

A régi szomszédunktól, Piri nénitől  hallottam először erről a levesről, aztán a férjem nagymamája meg is főzte. Most már ha akarunk enni nekem kell megfőznöm, persze az enyém nem olyan finom mint  a nagyié, de már nem lehet mit tenni.

Hozzávalók

A káposztás babhoz

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek