r
Nosalty Logó

Kápia paprika ízesítő

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rattner Gyula
Kápia paprika ízesítő
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 533 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2132 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146461.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    145425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1891.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    3
  • A vitamin (RAE):
    3219 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2618 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    943 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    33292 micro
  • β-crypt
    10045 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 533 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585847.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    999 mg
  • Foszfor
    2132 mg
  • Nátrium
    581698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    172 mg

VÍZ

  • Összesen
    7564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    3
  • A vitamin (RAE):
    12874 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    10471 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3772 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1640 micro
  • β-karotin
    133168 micro
  • β-crypt
    40180 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4182 micro
Összesen 2132 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5082.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    5047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    349 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 18 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apaprikákat váltott hidegvízben alaposan megmossuk, tálcákon lecsöpögtetjük.
  2. Kicsumázzuk, és darálásrahosszában felhasogatjuk. A hibás részeket gondosaneltávolítjuk.
  3. A paprikát zsírmentes húsdarálón feldolgozzuk, és egy nagy műanyag vagy hibátlan zománcedénybe gyűjtjük.
  4. A teljesdarálékra öntjük a sót ésa tartósítószert, a beoldódás érdekében pár óránként átkeverjük, de letakarva hagyjuk.
  5. Másnap a zsírmentesre mosott üvegekbe töltjük, és fóliával alátétezett kupakkal vagy celofánnal lezárjuk. A mennyiség miatt néhány 5 literes üveget is töltünk. Lehetőleg hűvösebb helyen tároljuk.
  6. A folyamatosan ürülő kisebb üveget a hűtőben, a megbontott nagyobbat viszont ismét lezárva tovább tárolhatjuk.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31385
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

A gyűjtemény láthatóan nagyon sok paprikakrém receptet tartalmaz, ezért ez a változat is inkább egyfajta biztatás és megerősítés akar lenni a még csak most kísérletezők számára.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Rattner Gyula 2 recept

Több ismerősünk is ajánlotta az általa paradicsompaprikából készített pritaminkrémet a gyerekek uzsonnájának ízesítésére, de a srácoknak nem ízlett. Viszont a megmaradt darálék a főzések során hasznosult, ezért ismét készíteni akartunk. A megvásárolt gyönyörű paradicsompaprika viszont belül annyira elfeketedett, beteg volt, hogy szó sem lehetett tartós ételhez felhasználni. Ekkor találtuk meg a kápiát, amelynek előnyei a továbbiakban meghatározók voltak. Viszont a szép paprikára vadászni kell, ezért évek óta egy adott kereskedőnél érdeklődünk, és egyeztetés alapján szerezzük be a kívánt mennyiséget. Általában évi 20 kilóból adódik ki az éves igény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek