r
Nosalty Logó

Kandírozott narancsos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Kandírozott narancsos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 413 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 413 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4345.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    409 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 3303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük robotgéppel, és hozzáadjuk a következőket: tojássárgája, olaj, cukor, narancs leve, héja, tej, liszt, sütőpor, szódabikarbóna. Elzárjuk a robotgépet.
  2. Reszelt csokit is beleforgatjuk óvatosan fakanállal.
  3. Kizsírozzuk a muffinlyukakat, és beletesszük a muffinpapírokat.
  4. Majd a muffinpapírba kanalazzuk a sűrű, folyékony tésztát.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ha kihűlt a sütemény, kissé meglocsolhatjuk olvasztott csokival. (24 db készül belőle.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3580
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Ajánló

Egy jó bableves után isteni lesz.

Receptkategóriák

Kandírozott narancsos muffin
Csaba Magdi 50 recept

A rengeteg kandírozott narancshéjat ilyen, és ehhez hasonló sütikhez használom sziruppal eggyütt, turmixolva. Így nincs benne a keserű narancsolaj, és a sok sok vegyszer sem!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!