r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj 6 nap alatt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kandírozott narancshéj 6 nap alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 417 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 833 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 60 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    550 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 417 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    505 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 833 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

  • 2.5 közepes db narancs (ízlés szerint)
  • 5 dkg cukor (mennyiségek a leírásban!)

Elkészítés

  1. A narancsokat éles késsel négy cikkre hámozzuk meg. Vágjuk kis kockákra, vagy szúrjuk ki apró formákkal.
  2. Áztassuk vízben 3 napig, naponként cseréljük a vizet.
  3. Majd öntsük le a vizet, mérjük meg a héj súlyát, és egy edénybe tegyünk pont annyi dkg cukrot, mint a lemért narancs. Majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi.
  4. 3 napon keresztül minden nap 10 percig forraljuk (a vizet már nem kell leönteni róla, harmadnapra szépen bevonja a narancshéjakat).
  5. Harmadnap az utolsó forralás után öntsük sütőpapírra, hagyjuk fél napig szikkadni, néha rázogassuk meg, hogy ne tapadjanak össze, majd tegyük csavaros tetejű, szép üvegbe.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14192
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 27.

Ajánló

Nagyon finom kalácsokba, stollenekbe, kuglófba, de akár a bejglibe is.

Receptkategóriák

Receptes könyveim között egy fénymásolt, ezeréves papíron találtam. De nagyon finom, sokszor megcsináltam!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! 2 kérdésem lenne: A 10 perc forralás ugye forrástól számítva? Mennyi ideig áll el?

Törölt felhasználó

Szia,igen forrástól számítva.Sokáig eláll,egy hónapig biztos,nekem utána mindig elfogyott,most ilyet kapnak a barátn?im is ajándékba,egy adag készen van,üvegben és a biztonság kedvéért h?t?ben tartom,ez az adag kb 3 hete megvan és semmi penész vagy ilyesmi nincs rajta.Annyira bevonja a cukor,hogy kivül kemény lesz belül meg finom puha,csak úgy magában is finom(ez nem olyan lesz mint azok a bolti kis dobozosak,sokkal finomabb!)

PMarcsika

szeretném kérdezni, hogy az egész narancs kell, vagy csak a héja. Még nem készítettem ilyet, de szeretnék karácsonyra ajándékba. köszönöm a választ

Törölt felhasználó

PMarcsika,szia,csak a narancs héja kell :) (fehér rész is,nem kell külön leszedni)Azért írtam hogy 4 gerezdre hámozzuk,mert azt jól ki lehet szaggatni illetve jól fel lehet csíkozni,kockázni is.Nekem holnap lesz kész az utolsó adag:) Kellemes készül?dést!

Törölt felhasználó

Kedves Biribarika! 1. Ez a módszer ugyanúgy m?ködik szerinted apró kis kockákra vágott gyümölcsöknél (gondolok itt pl. ananászra és papayara) valamint citromhéjnál is? 2. Ha felforraltam, kihülés után h?t?ben tároljam a következ? forralásig? :) El?re is köszönöm válaszodat. Kellemes ünnepeket kívánok Neked és családodnak. Üdv, Lili

Törölt felhasználó

Lili,szia.Gyümölcsökkel nem próbáltam,de megér egy próbát:)Ananásznál tuti m?k?dne,mert a narancs tök olyan lesz mint azok a cukrozott ananászkockák.Citromhéjjal vigyázz,vékonyabb,kevesebb ideig kell forralni,(nekem egyszer már karamellizálódott)Forralás után nem kell h?t?be tenni,ott szoktam hagyni a gázon. Boldog karácsonyt kívánok én is:)

Marika nagyi

Még nem készítettem ilyet, ha most neki állok az a karácsonyi kuglófba már jó lesz? szeretném kipróbálni!

Törölt felhasználó

Szia,igen ez csak 6 nap és azonnal fogyasztható:) Boldog karácsonyt!

Törölt felhasználó

Meg sosem ettem olyan kandirozott narancshejat ami izlett, ugyhogy ezt most kiprobalom, hogy megtudjam vajon nem szeretem vagy rosszakat kostoltam;)) Van valami otletetek h mit csinaljak a megpucolt narancsokkal, citromokkal?

Törölt felhasználó

Szia,ez olyan édes a cukormáztól hogy csak mikor jól megrágod akkor fog a narancs íz el?t?rni,de nem lesz keser? mint pl: a narancslekvár :) mi nagyon szeretjük simán is, a gyerekeim mindig el lopkodják:) Az értékes gyümölcsvel?ket pedig tedd gyümicentrifugába alma és répa társaságában,vagy f?zz bel?lük lekvárt!:) Kiváncsian várom véleményedet majd ha elkészítetted:) Boldog karácsonyt!

Törölt felhasználó

Jo otlet, kiprobalom a lekvart. Csinalok narancsot meg citromot is, aznak tegnap ota, majd megirom milyenek lettek;) Boldog Karacsonyt nektek is!

BIDAM

Szia! A cukrot lepje el a víz, vagy a narancshéját? Üdv:Kati

Törölt felhasználó

Szia,a cukrot a tetején:)Tehát:narancshéj,cukor,víz a sorrend:)

reka79

Nagyon finom lett,megérte ezt a kis macerát!!!Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Szia! Körülbelül hány naranccsal érdemes a receptet elkészíteni?

Törölt felhasználó

Szia!Els?re legyen mondjuk 4 narancs héja,s ha elsajátítottad a m?veletet és ízlett is a végeredmény,akkor amennyib?l csak szeretnéd:)Sok sikert!

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm! :)

Polla

Elkészítettem. Tökéletes lett. KÖszi :)

Törölt felhasználó

Szia,nagyon örülök hogy ízlett:)

Olgis

Mindig tanul az ember.Figurákat szurok ki legközelebb. Nálam, most készült el kis darabosan, a püspök kenyérbe.A nasi folyamatban. http://bloggeranyo.blogspot.hu/2012/12/kandirozott-narancs-hej.html

Törölt felhasználó

Szia!Tavaly én is kis csillagokat,szíveket szúrtam ki bel?le,nagyon mutatós volt az is:)Örültem hogy tetszett:)

Törölt felhasználó

Szia!! Szuper jó ötlet, nagyon régóta szeretném kipróbálni! Mindig is imádtam! Idén karácsonyra tervezem ajándéknak több barátn?mnek! Csupán egy kérdésem lenne: mi van akkor ha csak 2 napot tud ázni, tehát ma este beáztattam, hétf?n cserélek rajta vizet, és kedden már vízcsere után forralnám? Vagy pedig a forralási 3 napot csökkenteném eggyel? Melyik a kevésbé "fontos" m?velet? Úgy értem, elhagyható egyik vagy másik a végeredmény változása nélkül? Köszönöm el?re is és gratulálok ehhez a csúcs recepthez!

Törölt felhasználó

Szia!Tavaly én is a barátn?imet leptem meg ezzel a finomsággal,csinos kis üvegbe töltöttem és szép szalaggal átkötöttem(mellé még f?szerolajat kaptak).Idén nyakláncot készítek nekik,sajnos azt ide nem tehetem fel!Kérdésedre válaszolva:lehet 2 nap is a három ha nincs több id?d,ennek az a lényege hogy jól kiázzon a kesernyés és az esetleges permet íz a héjból.A lényeg hogy jól f?ljön el róla a víz!Szerintem egy nap alatt nem lesz olyan jó a "cukormáz " rajta,mindenképpen másnap is forralnék egyet rajta,aztán ha van id? jó lenne kicsit szikkadni hagyni süt?papíron.Remélem segítettem:)Sok sikert és boldog karácsonyt!!!

Olgis

Szerintem csökkentheted 2 napra. Most én is csak addig áztattam!

Ju

Megcsináltam, nagyon finom lett, igaz csak két napig áztattam és az utolsó f?zéskor egy kevés citromsavat is tettem bele.

Törölt felhasználó

Ju!Nagyon örülök:)

csilla88

Elkészítettem még karácsony el?tt, és nagyon finom lett!!! A narancsnak semmilyen keser? íze nem lett, (készítettem citromos verziót is, de az egy kicsit keser? maradt...nem tudom ott mit ronthattam el) :). Tettem bel?le a stollenbe, gyümölcskenyérbe. Nagyon jó lett t?le minden édesség :) (és magában is finom ;) ) Köszönöm a receptet!!!!!

Törölt felhasználó

Szia!Nagyon örülök hogy neked is sikerült és ízlett ez a fajta kandírozott narancséj.Sok receptet kipróbáltam ez el?tt én is,de ez vált be ,pont azért amiért neked is ízlik:nincs kesernyés utóíz!Érdemes betartani a 3 nap áztatást és 3 nap f?zést.Mindig van egy kis üveggel nekem is ha kell azonnal használhassam a sok finom sütibe! Boldog új évet kívánok és további jó receptgy?jtögetést:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek