r
Nosalty Logó

Zsúrszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Zsúrszendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6157.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    4164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olyan kenyeret veszünk, amelynek aránylag egyenletes a keresztmetszete, én a piacomon Láng Edit paradicsomos kenyerét veszem (a recept egyébként a zsúrkenyérre készült, azt sem tudom, kapható-e még).
  2. Levágjuk a kenyér két végét, hogy egy henger keletkezzen.
  3. Keskeny pengéjű, hosszú késsel kivágjuk a kenyér belét körkörösen, a héj alatt, mindkét végről bevágva.
  4. A tojásokat keményre főzzük, a sonkát, uborkát és a főtt tojás fehérjét összekockázzuk.
  5. A vajat kevés citromlével habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, azzal is jól elkeverjük.
  7. Sózzuk, borsot darálunk, elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a kockára vágott tojásfehérjét, sonkát, uborkát és a kenyér belét elmorzsolva.
  9. Kézzel összegyúrjuk az egészet, hogy a kezünk melegétől meglágyuljon a massza.
  10. Egyik, majd másik végétől a kenyérhéj-hengerbe töltjük a masszát.
  11. Legalább 3 órát pihenjen a hűtőben mielőtt szeleteljük.
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29887
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 13.

Ajánló

Zsúrra vagy a gyereknek tízóraira - felvághat az osztálytársak előtt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsúrszendvics
Harmathy Ildikó 313 recept

Jópofa szendvics.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek