r
Nosalty Logó

Zsírban sült oldalas héjában sült burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zsírban sült oldalas héjában sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sült oldalashoz

A körethez

Összesen 1381 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sült oldalashoz

A körethez

Összesen 5522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sült oldalashoz

A körethez

Összesen 198 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1381 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    483.1 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3401.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    1019 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 5522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

A sült oldalashoz

A körethez

Elkészítés

A sült oldalashoz

  1. Egy nagy, lefedhető serpenyőben üvegesre sütjük a mangalicaszalonnát, és a szalonnabőrt is bennehagyjuk a serpenyőben. Hozzáadjuk a zsírt, felforrósítjuk, és amikor elég meleg, belerakjuk a feldarabolt húsokat. Mindkét oldalukon sütjük kb. 5-5 percig.
  2. Levesszük a lángot közepesre, belerakjuk a serpenyőbe a paradicsomot, a paprikát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az összes fűszert. Lefedjük, és lassú tűzön pároljuk kb. 30-40 percig.
  3. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, lefedve pároljuk még addig, amíg a hús meg nem puhul. Ez kb. még 15 perc, de a hústól függ leginkább.
  4. Ezután levesszük a fedőt, hozzáadjuk a fokhagymát, és így fedő nélkül zsírjára sütjük. Ez kb 10-15 perc. Az egész párolás és sütés alatt természetesen időnként megkeverjük, hogy ne égjen le. Ha egy kicsit lekap a zsírjára sütésnél, az nem baj, de leégni már nem szabad neki.
  5. A burgonyákat megmossuk, belerakjuk egy tepsibeés akkor, amikor a hús párolásanagyjából a felénél tart, betoljuk a sütőbe, és légkeverésen 180°C fokon, (hagyományos 200°C) 50-60 perc alatt megsütjük, majd az oldalas mellé tálaljuk. Amikor már többször készítjük, az időt jól össze tudjuk egyeztetni, hogy egyszerre legyenek készen. (A sütőt nemfontos előmelegíteni, legalább is a légkeverésest nem kell.)
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24357
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 28.

Ajánló

Ajánlunk hozzá valamilyen savanyúságot, vagy kovászos uborkát, céklát, vagy esetleg almás párolt lilakáposztát. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mr Smith Édesanyjától vettük át az oldalas elkészítésének ezt a módját, kis változást vittünk csak bele az idők folyamán. Mi nagyon szeretjük ezt az ételt, mert kiadós ebéd kerül belőle, s utána, ami marad (néha ezt már jobban várjuk) hűtőbe kerül. S most jön a lényeg: a hideg sült hús zsírja!!! Friss ropogós héjú kenyérre kenve, kertből szedett paradicsommal, paprikával, s némi újhagymával mennyei vacsora... :) A héjában sült burgonyát őszintén szólva jobban szeretem mint a főtt változatot, az íze miatt, az elkészítésének egyszerűségéről már nem is szólva.

Hozzávalók

A sült oldalashoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek