r
Nosalty Logó

Zserbó szilvalekvárral, mákkal töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Zserbó szilvalekvárral, mákkal töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2559.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    385.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10236.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    4652 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1330 mg
  • Foszfor
    3663 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    953.9 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 7674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást.
  3. A tésztát jól összedolgozzuk, három egyenlő részre osztjuk, legalább 2 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. A töltelékhez a megdarált mákot kevés vízben megfőzzük (vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg), hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat.
  5. A három részre osztott tésztát kb. 25x35 cm nagyságú tepsi méretűre kinyújtjuk.
  6. Az első lapot a tepsibe helyezzük úgy, hogy ne érjen a tepsi széléig, mert kelésnél és a sülés során még jócskán terjeszkedik .
  7. Bekenjük szilvalekvárral és erre tesszük a mákos töltelék felét.
  8. Ráhelyezzük a második tésztalapot és ezt is megkenjük lekvárral.
  9. Végül a harmadik lappal beborítjuk.
  10. Langyos helyen egy órát kelesztjük, aztán a tetejét megszurkáljuk és közepes lángon kb. 30 perc alatt megsütjük.
  11. Amikor kihűlt, bevonjukcsokoládémázzal. Kis szeletekre vágjuk, mindig annyit, amennyit elfogyasztunk.
  12. Fóliába csomagolva sokáig eláll, ha nem esszük meg azonnal.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 53015
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó szilvalekvárral, mákkal töltve
Mártika és Feri 107 recept

"A háromlapos süteményt a sűrű szilvalekvár és a mák harmonikus együttese teszi különlegessé". A recept 2008 szeptemberében megjelent a Vidék Íze újságban, a mellékelt fotóval.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?