r
Nosalty Logó

Zöldspárgás tészta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Zöldspárgás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 637 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1913 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 637 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1016 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2549 micro
Összesen 1913 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban feltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztánkat az utasítás szerint készre főzzük.
  2. Egy másik kisebb edényben feltesszük a spárgának való vizet forralni.
  3. Közben a spárga alsó szárát kb. 2 cm-re a végétöl levágjuk, majd alaposan megmossuk, és kb. 2 cm-s darabokra vágjuk.
  4. Ha forr a spárgavíz megsózzuk, beledobáljuk a spárgát, 10 perc alatt puhára főzzük, majd (a spárgafőzővizet meghagyva) egy lyukas merőkanállal a spárgákat egy szűrőre helyezve kiszedjük, és azonnal hideg víz alá rakjuk őket, hogy megmaradjon a szép, zöld színük.A spárgacsúcsokat félretesszük a díszítéshez.
  5. Amíg a spárgánk fő, addig meghámozzuk a fokhagymát, ezt negyedeljük; megmossuk a bazsalikomot, a petrezselymet, ezeket kissé kézzel összetépkedjük, majd egy mélyebb, hosszúfalú lábaskába (tejforraló) tesszük az olívaolajjal, a szardellafilével és a citrommalegyütt.
  6. Hozzáadjuk a lehűtött spárgát, kis spárgafőzővízzel felengedve merülőmixer segítségével összeturmixoljuk, majd sózzuk (óvatosan, mert a szardellafilé sós!), borsozzuk izlés szerint.
  7. Közben a tésztánk is kifőtt, leszűrjük, összekeverjük a spárgaszósszal, a zöld csúcsokkal díszítjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6893
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 30.

Ajánló

Nagyon finom, és szupergyors!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét itt a spárgaszezon, itt egy új, finom recept hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek