r
Nosalty Logó

Zöldségleves galuskával Isabella konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldségleves galuskával Isabella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

zöldségleves

galuska

Összesen 287 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

zöldségleves

galuska

Összesen 864 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

zöldségleves

galuska

Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1656 micro
  • β-karotin
    4768 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 287 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    848 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    14305 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3408 micro
Összesen 864 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

zöldségleves

galuska

Elkészítés

zöldségleves

  1. A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a vöröshagymát szintén megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. Ezeket mind ráöntjük a közben felforrósított olajra, és puhára pároljuk.
  2. Amíg puhul, előkészítjük a paprikát, megmossuk, és hosszában félbevágjuk, a zellert megpucoljuk, majd félbevágjuk. A petrezselymet megmossuk, és összekötjük, így megy majd bele a levesbe (mert szeretem egyben kiemelni, csak az íze miatt használom, persze ami elszakad a szárától az az 1-2 levélke, azt benne hagyom).
  3. Miután megpuhult a kezdő zöldség csapat, levesszük az edényt a tűzről, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel vagy akár csemege pirospaprikával.
  4. Ezt követően visszatesszük a tűzre, felöntjük vízzel, és beletesszük a kettévágott paprikát, a zellert, a petrezselymet. Lassú tűzön megfőzzük a leveset. Kb. 5 perccel az elkészülte előtt a 2. fázisban leírt galuskatésztát beleszaggatjuk (én galuskaszaggatóval, az egyszerűség kedvéért).
  5. Amikor elkészült, én a petrezselyemzöldet és a zellert kihalászom a levesből.

galuska

  1. 1 evőkanál margarint (langyosra melegítem előtte, hogy könnyű legyen dolgozni vele) összekeverünk 1 egész tojással, sózzuk, majd lassan adagolva hozzáadjuk az előírt lisztet. Csomómentesre keverjük.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 12872
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta nem csináltam semmilyen levest, és rájöttem, hogy nagyon is hiányzik. Első gondolatra a húsleves jutott eszembe, de valahogy a hús ízét egyáltalán nem kívántam... így maradt a zöldség.

Hozzávalók

zöldségleves

galuska

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek