r
Nosalty Logó

Zöldségfasírt őzgerincformában, hagymás tört burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Zöldségfasírt őzgerincformában, hagymás tört burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Összesen 1268 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Összesen 5067 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Összesen 170 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1769.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2488 micro
  • β-karotin
    6430 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 1268 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7078.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    841 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    3056 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2887 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9950 micro
  • β-karotin
    25722 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3816 micro
Összesen 5067 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Elkészítés

a fasírthoz

  1. Kezdjük a könnyebb részekkel. A meghámozott, felkockázott krumplit főzzük meg bő, sós vízben. Az se baj, ha kicsit túlfő, mert akkor könnyebb összetörni.
  2. Aprítsuk fel a hagymát, majd süssük addig a kókuszzsírban, míg kicsit meg nem pirul. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a pirospaprikát. Az óvatosan összetört, főtt krumplihoz öntsük hozzá a zsíros hagymát. Ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal.
  3. A répákat karikázzuk fel, és egy tepsibe helyezzük el úgy őket, hogy ne takarják egymást. Öntözzük meg szezámolajjal, szórjunk rá sót, borsot és chilipelyhet. Körülbelül 20 perc elég is nekik a sütőben.
  4. A fasírthoz egy aprítógépben aprítsuk össze az összes zöldséget. A kókuszzsírral együtt egy serpenyőben addig pároljuk őket, míg a felesleges víz eltávozik belőlük. Ekkor adjuk hozzá a hajdinakását, és hűtsük ki egy kicsit. Mehet a masszába a többi hozzávaló. Aztán jól keverjük össze az egészet.
  5. Ez a massza éppen megtölt egy klasszikus őzgerincformát. Tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre. Addig, míg a teteje meg nem pirul.
  6. A mézes öntet a legegyszerűbb. Csak tegyünk minden hozzávalót egy tálba, és kézi habverővel dolgozzuk őket össze. A díszítéshez én még fekete szezámmagot használtam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 50315
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsmentesen is lehet remek ünnepi ételt készíteni! Ráadásul ez glutén- és laktózmentes is! Ezt az ételt a mindenevők is simán be fogják tolni, de a mentesen étkezőknek olyan alternatíva lehet, aminek hála nem csak a köretre lesznek kényszerülve.

Hozzávalók

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek