r
Nosalty Logó

Zöldséges, pirított csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Zöldséges, pirított csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 376 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1502 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4184 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3036 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 376 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3548.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17960 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3018 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16735 micro
  • α-karotin
    5006 micro
  • β-karotin
    12145 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1502 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1390 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat csak félbevágjuk, és meghagyjuk a nagyobb fél darabokat is. A hagymát félkör alakban felszeleteljük, a sárgarépát mosás és tisztítás után, egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A májat megforgatjuk lisztben, és egy nagyobb serpenyőben lévő forró olajban pár perc alatt átsütjük. A megsült májat egy tálra szedjük ki és sózzuk. A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Kevergetve sütögetjük 5-10 percig. Sózzuk, borsozzuk. Ezután felöntjük tejszínnel, és pár perc alatt összesütjük.
  3. Egy méretes tűzállótálba egyenletesen elterítjük a lepirított májat, majd befedjük a zöldséges, tejszínes mártással. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt átsütjük. Amikor elkészült, langyosra hűtjük, és főtt burgonyával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2949
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges, pirított csirkemáj
Lizinka_ 588 recept

Nagyon finom étel. A tejszínes zöldség lágysága jól harmonizál a máj markáns ízével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek