r
Nosalty Logó

Zöldséges karfiolrizzsel töltött cukkini

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Franny
Zöldséges karfiolrizzsel töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 68 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    405 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    14291 micro
Összesen 553 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, majd félbevágjuk hosszában és keresztben is. Késsel kivájjuk a közepüket, amit félrerakunk a töltelékhez. Kiskanállal tovább mélyítjük és szélesítjük a vájatot, amíg kis csónak formákat nem kapunk. A szélén és alján is figyeljünk rá, hogy maradjon belseje, sehol ne vágjuk át teljesen. A kis csónakokat egymás mellé helyezzük, és bátran megsózzuk, hogy levet eresszenek, majd félretesszük őket, amíg elkészül a töltelék.
  2. A töltelékhez a megtisztított karfiolt a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük. A paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk a félretett cukkini belsővel együtt. A felkockázott zöldségeket hozzákeverjük a lereszelt karfiolhoz.
  3. Olívaolajon megpirítjuk a zöldséges keveréket, majd amikor már látható a pirítás, megfűszerezzük; mi sót, borsot, köményt, fokhagymaport és pirospaprikát tettünk rá pirosarannyal, de ez ízlés kérdése. Amikor beleforgattuk a fűszereket, levesszük takarékra, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A cukkinicsónakokból kiöntjük a vizet, majd papírtörlővel szárazra töröljük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd egyesével megtöltjük őket az elkészült töltelékkel.
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a cukkinit már könnyen vágja a kés, és már nem ropog.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1052
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 02.

Ajánló

Csirkéhez, sertéshez, fasírtokhoz, steakekhez is kiváló. Magában vagy sajttal, esetleg ajvárral is fogyasztható.

Receptkategóriák

Zöldséges karfiolrizzsel töltött cukkini
Franny 2 recept

Egy munkahelyi ebé alkalmával került elém ez az egyszerű, de nagyszerű köret, és elsőre levett a lábamról. Ott még sima rizs volt a töltelék, amit én karfiolrizzsel helyettesítek, mert szerintem ízesebb, mint a sima rizsfajták, ráadásul nulla kalóriás. Ez a köret igazi jolly joker, mert minden diétába beilleszthető, a nap bármelyik szakában fogyasztható, és rengeteg főétel mellé kiváló. Mi sajt nélkül készítjük, de azt is lehet a tetejére tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek