r
Nosalty Logó

Zöldség curry párolt rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Zöldség curry párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldség curry

Párolt rizs

Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldség curry

Párolt rizs

Összesen 1699 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldség curry

Párolt rizs

Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2062 micro
Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5630.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    4129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8248 micro
Összesen 1699 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Zöldség curry

Párolt rizs

Elkészítés

Zöldség curry

  1. Először készítsük el a rizst: tegyük egy lábasba a rizst, öntsük fel a vízzel, sózzuk meg, és tegyük fel melegedni a tűzhelyre.
  2. Ha felforrt, keverjünk rajta párat villával, majd innen számítva főzzük 8 percig (lefedve, kis lángon). Végül zárjuk el alatta a lángot, és lefedve hagyjuk állni 10 percig.
  3. A curryhoz szedjük rózsáira a karfiolt, a cukkinit és a répát daraboljuk hasábokra, a hagymát vágjuk félfőre (félbe, aztán szeletekre). A chilit vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, és vágjuk vékony csíkokra.
  4. Melegítsünk fel egy wokot vagy serpenyőt, ha forró, öntsük bele az olajat, majd dobjuk rá a hagymát, keverjünk rajta néhányat, és adjuk hozzá a chilit, a curryport és a garam masala-t, így pirítsuk további 1 percig.
  5. Adjuk a fűszeres hagymához a répát és a karfiolt, sózzuk meg őket, és öntsük fel 1 dl vízzel. Néha kevergetve hagyjuk, hogy elpárologjon a víz a zöldségekről, addigra kissé meg is puhulnak.
  6. Ha ismét lepirultak a zöldségek, adjuk a keverékhez a cukkinit is, és öntsük fel a kókusztejjel.
  7. Hagyjuk forrni a zöldségragut további 5 percig, végül öntsünk bele 1-2 evőkanálnyi citromlevet, és tálaljuk a párolt rizzsel.
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 25707
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Nem igazán rajongok az indiai konyháért, de egy barátommal nemrégen indiai étteremben ebédeltem, és ennek hatására úgy döntöttem: adok neki még egy esélyt... Ennek a receptnek a nagy előnye, hogy bármelyik zöldséget lecserélhetjük egy általunk jobban kedveltre, vagy épp olyanra, aminek szezonja van, lehet kísérletezni brokkolival, paszternákkal, borsóval, sütőtökkel...

Hozzávalók

Zöldség curry

Párolt rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?