Detti,
Azt nem tudom, hogy hány leveskockának felel meg, mert nem használok:-), csak alaplevet. És igen, fél literes dobozkákban áll az alaplé a mélyhűtőmben, tapasztalataim szerint ez a legpraktikusabb kiszerelés.
Üdv
Petra
Egyben teszed el vagy több részben? Később ezt egyben főzöd meg, vagy csak kisebb adagokat teszel azokba a levesekbe, ahol leveskockát írnak? Köszi előre is a választ! :)
Sziasztok! A kifőtt zöldséget (mindet) húsdarálón ledarálom, hozzá teszek egy kis mustárt, ketchupot, cukrot, citromlevet, aót, borsot,szóval az ízlésem szerint készítek belőle egy vadas krémet. A gyerekeknek kenyérre kenve jó ízű tizórai, elhagyva az unalmas rámát. Cukorbetegeknek corpovit kekszre kenve vacsoraként adom. (3-4 darab/fő) 1-2 darab tízóraira, uzsonnára is elmehet egy teával. Pusszantalak benneteket, Tibor.
Hozzászólások (19)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Szia Petra!
Gombát tehetek frissen az alapléhez?
szerintem a csili és a rozmaring túl prominens - rizottóhoz pl alkalmatlanná teszi az alaplevet. a zellerrel is óvatosan kell bánni
Fehérrépa miért nem kell bele?
Persze, némi fehérrépát is lehet beletenni.
Az alaplebe nem megy so?
Szándékosan maradt ki, nem kell bele só.
Áháá, megtaláltam a csirke alaplevednél (http://www.nosalty.hu/recept/csirke-alaple), hogy félliteres adagokban :) Az 1 leveskockának felel megy ugye?
Detti,
Azt nem tudom, hogy hány leveskockának felel meg, mert nem használok:-), csak alaplevet. És igen, fél literes dobozkákban áll az alaplé a mélyhűtőmben, tapasztalataim szerint ez a legpraktikusabb kiszerelés.
Üdv
Petra
Egyben teszed el vagy több részben? Később ezt egyben főzöd meg, vagy csak kisebb adagokat teszel azokba a levesekbe, ahol leveskockát írnak? Köszi előre is a választ! :)
Sziasztok! A kifőtt zöldséget (mindet) húsdarálón ledarálom, hozzá teszek egy kis mustárt, ketchupot, cukrot, citromlevet, aót, borsot,szóval az ízlésem szerint készítek belőle egy vadas krémet. A gyerekeknek kenyérre kenve jó ízű tizórai, elhagyva az unalmas rámát. Cukorbetegeknek corpovit kekszre kenve vacsoraként adom. (3-4 darab/fő) 1-2 darab tízóraira, uzsonnára is elmehet egy teával. Pusszantalak benneteket, Tibor.
nem kell, ez egy alaplé, nem pedig zöldségleves:-)
így is jól kijön a zöldségek íze
Nem kéne a zöldségeket először megpárolni egy kis olajon?
Köszönjük! :) Ez már "magában" is hangzatos zöldségleves! :)
persze-persze:
3-4 szál sárgarépa, 1 zellergumó, 1 édeskömény, 1 póré, fél maréknyi szárított gomba, 3 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 babérlevél, nagy csokor friss fűszer, 1 paradicsom, 1 chili, 5 szem fekete bors
/4-5 literes fazék
Sya Petra! Azért hozzávetőlegesen írnál arányokat? Például azokat,amikkel Te dolgozol. Jó útmutatás lenne a kezdőbbeknek! :)
Előre is kösz! :)
miért kell bele chili paprika?
szoktam beledobni azt is, mert hiszem, ha minél többféle finomság kerül bele, annál ízletesebb a végeredmény:-)
egy pici sóval ízesítve csak úgy magában meg szoktuk enni, nagyon finomak
..és a zöldségeket utána kidbod, vagy esetleg lehet őket hasznosítani?