r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres sertésszűz zelleres burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldfűszeres sertésszűz zelleres burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.8 g

Zsír

  • Összesen
    221.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4432.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2485 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1597.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1795 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    4326 micro
Összesen 3891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1577 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, formázzuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a borral és negyedére visszaforraljuk (redukáljuk), majd hozzáadjuk a gyöngyhagymát és összeforraljuk.
  3. A húst a zöldfűszer-keverékében megforgatjuk, forró sütőben „meghúzatjuk”, (200 fokon, max. 15 perc), majd pihentetjük (10 percig). Ez a művelet nagyon fontos és elmaradhatatlan! Így lesz szép rózaszín a hús és a húslé nem fog a tányérra folyni. Figyelem! A szüzet nem szabad "agyonsütni", mert cipőtalp lesz. :)
  4. Közben elkészítjük a köretet: a megtisztított zellertapró (félxfél cm-es)kockára vágjuk, vajon megpároljuk.A főtt burgonyával, vajjal és a forralt tejjel, sóval, a szokásos módon - de a zellert is hozzáadva - burgonyapürét készítünk.
  5. Az aszalt paradicsomot és a zöldborsót vajon megpároljuk.
  6. A húst szépen szeleteljük, és a megannyi jóval tálaljuk, a képen látható módon: a burgonyapüréből kisebb fészkeket építve, belehalmozva a párolt borsót és melléhelyezve a paradicsomot-fejenként 2-3 db-ot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16741
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges, könnyen és gyorsan elkészíthető vendégváró, vagy ünnepi főétel. Csak a mártás elkészítése időigényesebb egy kicsit, de nem kell megijedni, nem kell felette állni, elfövöget magának. Akár előző nap is elkészíthető, és utána már csak a gyöngyhagymával kell összeforralni. A fényképen barnamártás szerepel, de azt külön egy nap lenne elkészíteni:), így a vörösborredukció leírását közöltem inkább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek