r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres omlett ahogy kicsivik készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Zöldfűszeres omlett ahogy kicsivik készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 342 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 685 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egyenként felütjük a tojásokat egy mélyebb tálkába, villával lazán felverjük.
  2. Hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a zöldfűszereket.
  3. Végül sózzuk, borsozzuk, villával jó habosra felverjük, ügyelve a fűszerek egyenletes eloszlására.
  4. 1 ek olajat forrósítunk egy hagyományos teflon palacsintasütő serpenyőben. 1 merőkanálnyi masszát gyors körkörös mozdulatokkal szétfolyatunk a serpenyő alján.
  5. Lassú tűzön a tésztaszél barnulásáig sütjük kb. másfél percig.
  6. Anélkül, hogy megfordítanánk, és a másik oldalát is megsütnénk, óvatosan egy lapos tányérra csúsztatjuk.
  7. Négyrét hajtjuk, kenyérrel, sajttal, paprikával, salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5964
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Ajánló

Szárított zöldfűszerekkel is kiválóan műkődik, 1-1 csapott teáskanálnyi nyugodtan mehet bele. A tojáspalacsintákat megtölthetjük tejföllel, sült szalonnával, füstölt hallal, párolt zöldségekkel, és közepes lángon a sütőben összemelegítve kész is a finom ebéd vagy vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

A tükörtojást imádom, a rántottát is megeszem hagymásan vagy gombával, pirospaprikával, borssal megszórva, de az omlettről egy nem éppen gusztusos vastag és nyers tojásmassza jutott eszembe - egészen eddig. A receptleírásban nem szerepel ugyan, mert az omlett sajátossága valójában a kicsit kocsonyás állaga, de a biztonság kedvéért a másik oldalát is sütöttem még 10-15 másodpercig, nem tovább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?