r
Nosalty Logó

Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1226 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4114 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 306 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3129.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1762 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16543 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3053 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16456 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3720 micro
Összesen 1226 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1992 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, ebbe tesszük fel főni a zöldborsót 15 percre.
  2. Mindeközben csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól, és két felé szedjük. Jobban nem kell szétvágni, mert akkor túl száraz és morzsás lesz, ha viszont egybe pirul meg a máj, akkor belül krémesen lágy marad.
  3. Majd előkészítjük a többi hozzávalót: felkockázzuk a bacont és felkarikázzuk a hagymát.
  4. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rádobjuk először a bacont, majd a hagymakarikákat is.
  5. Mikor a hagyma kezd üvegessé válni, akkor hozzáadjuk a májat is. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, majd óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a máj ne törjön össze. Így pároljuk kb. 10-12 percig fedő alatt.
  6. A megpuhult borsót leszűrjük, hozzáadjuk a májhoz. Ráreszelünk 2 gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, ha szükséges, még egy kis borsot szórunk rá, és 5 perc alatt készre pirítjuk, most már fedő nélkül.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1503
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 05.

Ajánló

Fogyasztható önmagában, kenyérrel, savanyúsággal vagy éppen egy könnyű körettel, pl. tejfölös tésztával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából
giuliettalupa 82 recept

A hagyományos hirtelen sült csirkemáj zöldséggel gazdagított formája. Gyorsan elkészíthető, alkalmas ebédre, vacsorára. A borsó helyett készülhet más zöldséggel is, pl. kukoricával, zöldbabbal, paradicsommal vagy éppen lecsóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek