r
Nosalty Logó

Zöldborsópörkölt 3. - petrezselymes rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldborsópörkölt 3. - petrezselymes rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 900 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 3599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2819 micro
  • β-crypt
    218 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6131 micro
Összesen 900 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7212 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    1771 mg
  • Nátrium
    4203 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    707.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    1894.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    977 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2244 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    662 micro
  • β-karotin
    11276 micro
  • β-crypt
    872 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    24524 micro
Összesen 3599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    363 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A pörkölt készítése:
  2. A hagymát lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy felaprítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A paprikát is felkockázzuk.
  3. Az olajat egy lábasba öntjük, rárakjuk a hagymát, a fokhagymát és a sót. Kis lángon, fedő alatt üvegesre pároljuk.
  4. Ha elkészült, ráöntjük a vizet, és még 30 percig, ugyanígy kis lángon, fedő alatt főzzük. Ezzel tulajdonképpen sűrű hagymapürét kapunk.
  5. Erre megy az őrölt pirospaprika, a paradicsom, a paprika, a zöldborsó, a petrezselyemzöld, a bors és a vegeta. A lángot közepesre vesszük, és fedő alatt tovább főzzük, kb. 35 percig, közben persze nézzük, kóstoljuk. Jó sűrű szaftja csak így lesz.
  6. A köret készítése:
  7. Egy jénaiba öntjük az olajat, majd rárétegezzük a tisztított rizst, a vágott petrezselymet és a vegetát. (Rizs fele - petrezselyem fele - vegeta fele, majd ezt ismételjük.) Ráöntünk annyi vizet, amennyi ellepi.
  8. Sütőbe téve közepes lángon (gázsütő 4-es fokozat) kb. 35-40 percig pároljuk.
  9. Ha halljuk, hogy a víz a forrás miatt kissé kispriccel, lekapcsoljuk, és addig hagyjuk a meleg sütőben, amíg szép lassan kiperegnek a rizsszemek.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19930
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 07.

Ajánló

Salátát adhatunk hozzá, és kinek mi az ízlése, az ital gyanánt, mi szeszes italt nem iszunk, ezért azt mindenki maga döntse el. A párom nagy ritkán, csak igen melegben, vagy, ha vendég van.

Receptkategóriák

Zöldborsópörkölt 3. - petrezselymes rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

A Jászságban nem csak húsból (marha, sertés, csirke, pulyka, nyúl , stb. ) készítünk pörköltet, hanem zöldségfélékből is. Így van lencse, tarkabab, nyáron zöldbab, és zöldborsó is. Egyszer egy főzőműsorban Debreczeni Zita bemutatta, hogy a pörkölt, az zöldborsóból is készülhet. Ő szolnoki. Azt tudni kell, hogy a pörkölt ebben az esetben (azaz a zöldborsó is) azért pörkölt, mert igényli a pörköltalapot. Hiszen a nevében is benne van. Most van a szezonja, és a családom szereti (frissből-mirelitből). A lényeg, hogy soha ne készítsük el konzerv zöldborsóból, az eredmény borzalmas lesz. Nagyon népszerű körete : a galuska!!(nokedli). (A főzési idő a zöldborsóra, a sütési a rizsre vonatkozik.)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek