r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zöldborsóleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 227 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 900 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 40 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1251 micro
  • β-karotin
    3799 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2329 micro
Összesen 227 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6190.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    5023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    854 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5004 micro
  • β-karotin
    15195 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9317 micro
Összesen 900 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 40 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a borsót és a kockára vágott répát, valamint a zöldséget, és az apróra vágott petrezselymet. Kb. 5 percig pároljuk.
  2. A megpárolt zöldségekre szórjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, amit szintén jól elkeverünk. Felöntjük a csirkehúslevessel, majd, ha szükséges, akkor még megsózhatjuk. A levest kb. 30 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Amikor a borsó megpuhult, akkor nokedlit szaggatunk a levesbe. A nokedlihez a tojást elkeverjük a csipet sóval, majd annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű tésztát (de szaggatható állagút) kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd apró nokedlikat szaggatunk a levesbe. A tészta akkor főtt meg, amikor a leves tetejére feljön. Tálaláskor petrezselymet szórhatunk a tetejére.
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 104205
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A borsóleves egy közkedvelt nyári leves, ami szerintem nokedlival nagyon finom.

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek