Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves 11. - karajcsonttal recept

hozzászólások (2)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 264 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1050 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 30 kcal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ibóka
Ibóka / Ibóka Mon, 2011-08-08 20:33

Kedves koszider! Összes receptedet megnézve megállapitottam, hogy szereted a zöldborsót. (Én is) :) A borsólevest mi is igy készitjük, a karajt kivéve. Mindenesetre jól hangzik, legközelebb igy készitem. Úgyis annyi csontocska hányódik a fagyasztóban sorsára várva........

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2011-08-08 21:00

Kedves Ibóka!
Igen, nagyon szeretem a zöldborsót, meg a babot, a karfiolt, a karalábét, a sóskát - vagyis a kerek és a lyukas zöldségeket egyaránt (Gombóc Artúr után, szabadon). Meg azt hiszem, mindent, amit ezen az éghajlaton enni szokás, magyarán bélgép vagyok. (Kivéve nyúl és kecske - kóstoltam és nagyon nem ízlett.)
Máskülönben a zöldborsó levesbe a karajcsont nagyszerűen illik, ahogy a csirkeszárnyat is csak ajánlani tudom!
Üdvözöl: Koszider

264
zöldborsó 50 dkg
sertéscsont 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 db
paradicsom 1 db
zöldpaprika 0.5 db
petrezselyem 1 csokor
disznózsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1.5 l