r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék kuktában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
nemgabi
Zöldborsófőzelék kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 791 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4961 micro
Összesen 198 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    912 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    5417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19845 micro
Összesen 791 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2544 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuktában felolvasztjuk a zsírt, majd megforgatjuk benne a felaprított petrezselymet.
  2. Rátesszük a zöldborsót és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Megsózzuk.
  3. 5-8 percig főzzük, attól függően, hogy milyen zsenge a borsó.
  4. Kinyitjuk a kuktát, megszórjuk a liszttel és két perc alatt összefőzzük. (Most már nem kell lezárni az edényt.)
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12431
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Mi tükörtojással vagy tojásrántottával szoktuk enni, de jó hozzá a főtt, vagy sült virsli is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsófőzelék kuktában
nemgabi 23 recept

Ezt a borsófőzeléket anyukám receptje alapján készítem. Én nem teszek bele se tejet, se tejszínt, szerintem így érvényesül igazán a zöldborsó zamata. A kukta óriási előnye, hogy jobban megtartja a borsó ízét, színét, illatát. A sertészsírról ugyan azt mondják, hogy nem túl egészséges, de szerintem így sokkal finomabb, mint olajban elkészítve. Amúgy a manapság kapható étolajok minőségéről is értekezést lehetne írni, hasonlóan a margarinokhoz! Akkor már inkább a megbízható helyről származó sertészsír :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek