Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék Gabimami konyhájából recept

hozzászólások (16)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 218 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

összesen: 654 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 53 kcal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bohemelet
bohemelet Thu, 2014-06-19 19:44

Szerény véleményem szerint friss, zsenge, csodás zöldborsót vétek elrontani:
1. ételízesítővel
2. bármilyen kész alappal
Üdv.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2014-06-22 14:32

Szia!
Nézd akinek nem tetszik nem használja,és nincs elrontva elhiheted. Amugy nem hasznlok csak akkor kaptam és el is használtam,de felmerem vállalni,hogy abból is lehet finomat készíteni.
Elmégy egy étterembe mit gondolsz mit használnak,vagy vegyünk egy nyaralást..

surda
surda Sat, 2012-09-08 10:40

Kedves Gabi!
Ha én a sógórnőmtől kapok egy mustáros mákostészta receptet, bizony visszautasítom, illik vagy nem.
Amit itt kreáltál egy Teszkós ártalmas lötty. Meg lehet enni, de a rengeteg ízfokozó, tartósító nem igazán egészséges.Lehet hogy ezért van az a sok bajod?
Nos ha lehet itt jó recepteket adjunk inkább közzé, nem ezt.
A "3-rom" lakodalommal kapcsolatban annyit kérdeznék, hogy ott milyen levesporokat használtál?
Javaslom Neked, hogy a 15 csomagot inkább dobd ki.

Egy férfi, aki már sok lakodalmat végigfőzött.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-09-11 00:25

Surda!
Utólagosan csupán még annyit,néztem receptjeid,te reklamálsz a másiknak,amikor Majonézt használod ? Az is ízfokozokkal és tartósítóval tele van. Én saját magam készítem a majonézt is.
Erről ennyit!:)

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-09-11 00:06

Szia!
Tudod ha én rossz indulatú lennék,akkor azt írnám,hogy kostold meg a genetikai öröklődési betegségeket ,hogy meg tudd miaz! Csak nem vagyok olyan rossz indulatú személy!Mert ezeket a legnagyobb ellenségemnek sem kivánom!Egyébként amikor én a 3-rom lagzit is ki főztem nem leves porokat használtam.Mind igazi anyag volt ami kertünkben termett meg.Még a húsok is háziállatok húsa volt,nem boltiak.
UI: Bizom benne ebből megértettél mindent. Ha nem írj priviben mert én a betegségemmel nem dicsekszem és nyilvánosságra se dobom,mert segíteni senki nem tud ,sajnálni meg nem kell!

Egy nem most született bárány!

bmbe
Bejja / bmbe Mon, 2012-05-14 21:11

Ez a : "Maggi zsenge zöldborsófőzelék alap" azért csalódás!
Inkább az adalékanyag mentes "alap"!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-05-15 14:20

Szia Bmbe!
Neharagudj,de gondolom sokan vagytok itt olyanok,akik tudnak főzni sütni,s nem csak kritizálni.
Majd ha te is meg éred azt,hogy meg ajándékoznak ilyen és hasonló dolgokkal,biztos vagyok benne nem kukába dobod,hanem felhasználod és annak ellenére megosztod. Én nagyon beteg sogornőmnek kérését ,hogy készítsem el és osszam meg meg tettem bűszkén,s nem kritizáltam a főztjét. Tudod amikor a nagyvárosi gyerekek kérését teljesítjük nem azt mondjuk nekik,hogy nem készítjük el. Igen mint 6-szoros nagymama bármit elkészítek ha olyat kérnek,még a sok újdonságot is ami nem a hagyomány őrzője.
No persze addig nyújtózkodunk amig a takaró ér.Kivánom neked,hogy te is 3-rom lakodalmat süssél és főzzél ki én meg tettem már 18-éves koromban 2-tőt és 30-évesen a 3-dikat.
Sőt nem dicsekvés képpen én a rétes tésztát a csuszának valót és egyebeket saját magam készítem nem a boltit veszem meg,mint a mostani szülők TISZTELET a kivételnek. A másik SOHA nem hordtam ételt éthordóban!

bmbe
Bejja / bmbe Tue, 2012-05-15 17:58

Hűűűha!
Nagyon rossz napod lehet!
De! Én bizony minden lelkiismeret furdalás nélkül kidobom az adalékanyaggal mérgezett "alapokat".
Az ismerőseim, barátaim tudják, és nem is "ajándékoznak" meg meg ehhez hasonló méreggel!
De ki hogy szereti... ízlés dolga!
Én sem veszek tésztát boltban, sőt, nem is gyúrom, mert az is méreg!
A csiriz.. ami egy ragasztó, no, ez van a búzalisztben.
Éthordó?! Ez nem tudom, hogy jött ide?! Egyébként én sem használom, mindig otthon vagy az étteremben fogyasztjuk el a Férjemmel az ételt... mert megtehetjük :-)
További jó sütés-főzést! Mert láttam ám, hogy a többi recepted "ehető" :-))))))))))))

ancymancy
ancymancy / ancymancy Sat, 2014-05-24 00:34

Hát tudod...adalékanyag, mesterséges színezékek stb. Nekem erről az a véleményem, hogy nem kéne átesni a ló túloldalára. Ha te dupla, tripla áron megveszed a bio-nak mondott rohadt almát - mert hogy az bizony nem látott vegyszert - és még büszke is vagy magadra, mert te most milyen jót vettél. És ha nem használsz búzalisztet? Akkor magadnak őrlöd otthon? A gyerekeid nem esznek az oviban, iskolában, mert nem első osztályú, bio, glutén és miszar mentes a koszt? Gondolom a napra sem mész, mert félsz a melanomától, szabadba sem, mert tele van fertőzött kullancsokkal...Nem mondom, hogy Bolero-t kell inni liter számra, de nem hinném, hogy kijelentheted, hogy a bolti porból főzött főzelék miatt van valakinek súlyos betegsége, vagy netán lesz valaha is. Nagyon kiakadtam a te válaszodon, mint ahogy a sok egészségtudatos aktivistán is...a hencegős mondatodtól, meg egyenesen hányingerem lett, hogy étteremben eszel, mert te megteheted...hogy jön ez ide?

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2014-05-25 17:27

Kedves(?) ancymancy! Szívem vérzik, hogy lelkivilágodat ennyire felkavartam, még ha írásod túlzásoktól és csúsztatásoktól is hemzseg! Látszik, hogy egyes konyhatündérekkel ellentétben nem vagy a média-és tömegkommunikációs szakma többdiplomás felkent szakembere, jóllehet közülük is ismerek olyanokat, akik a vendéglátószakma művelésétől, s főleg menedzselésétől nem viszolyognak! (talán a Világ is jobban jár vele, a sajtó mindenesetre...) Nos, abban egyetértünk,: nem kell a ló túlsó oldalára átesni! Semmilyen kérdésben és főleg az értelmes szinte felet túlreagálni! Nem vagyok egészségmániás, nem félek sem napfénytől, sem kullancstól...Nem iszom Bolerót literszámra, mást sem szoktam, férfiasabb italokat sem. RÉGEBBEN SEM! Azt különösen sajnálom, hogy nem éppen túl gyakori éttermi étkezéseimtől hányingert kaptál. Én attól kapok, ahogyan mások némelyeket favorizálnak! ajánlom: igyál meg egy felest kedvenc röviditalodból és továbbra is fitt, egészséges maradsz! Hiszen MINDENT meg is teszel érte...Igaz??

ancymancy
ancymancy / ancymancy Sun, 2014-06-01 01:51

Kedves Gabimami58! Köszönöm a kedves (?) választ, bár én a hozzászólásomat nem neked szántam, hanem a többi kommentelőnek, akik szinte eretneknek állítanak be téged, mert mersz félkész bolti dolgokból ételt készíteni. Engem pusztán a többiek hozzászólása háborított fel, ezért is bátorkodtam bmbe nevű felhasználónak válaszolni. Nem is értem, akkor velem mi a bajod? Próbáltalak megvédeni, ahogy látom, eddig egyedüliként...na de sebaj, azért köszönöm a kedves lehordó sorokat. Ahogy elnézem, én voltam ez első és az utolsó, aki megpróbál kiállni érted, hogy nem főben járó bűn, ha valaki néha megfőz egy bolti alapporból valamit. Bár nem vagyok...hogy is írtad..."nem vagy a média-és tömegkommunikációs szakma többdiplomás felkent szakembere", mégis annyi jóérzés szorult belém, hogy ha úgy gondolom, hogy jogtalanul hordják le valaki receptjét, aki vette a fáradtságot, lefényképezte, feltöltötte, akkor ne tituláljuk rákkeltő kotyvaléknak...nem tetszik? Lapozunk tovább. Ennyi. Ui.: Megemlítettem az éttermi étkezést is, ami nem tudom feltűnt-e, de szintén bmbe nevű felhasználónak szólt, aki avval hencegett, hogy ő bezzeg megteheti. Na de mindegy is. Köszönöm a kedves reagálást. És most megyek, és megiszom egy kupica házi pálinkát az egészségedre.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2014-06-01 16:21

Kedves ancymancy! Soraidat olvasva egyre inkább rájöttem: kommunikációs "zavar" következtében történt a pengeváltásunk! Azt a tényt pedig, hogy eddig Te védtél meg egyedül-hálásan köszönöm! Még egy megjegyzést utoljára: minden kornak megvan a maga "slágere" és "ellenmuzsikája"! Ma -részben jogosan- az "egészségmánia" korát éljük. Törekszünk vissza a természeteshez, az eredeti termékekhez. Csakhogy ez nem könnyű! Aki azt állítja, hogy mindent "bio" módon tud beszerezni, az ne felejtse el, hogy a talaj, a víz, a levegő általános szennyezése mellett-vegyi, radioaktivitás- a "bio" termékek gyakorlatilag egy hermetikus laboratóriumban lennének előállíthatók...Adalékok! A ló másik felére átesés -sajnos- általában "pofára eséssel" jár. A mániákusokat tisztelettel emlékeztetem, hogy már a többezer éve használt SÓ is adalék...! Barátsággal: Gabimami58

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2012-05-16 08:03

Szia!
Amit étteremben eszel az is jó részt félkész ételekből készül.De nem vitázom valóban nagyon rossz napom volt,és azt nem kivánom a legrosszabb ellenségemnek sem. Tudod én sok olyan betegséggel küzdöm melyet csak enyhitenek de teljes gyógyulás nincs belőlle.
Én is kivánok neked kellemes napot és jó sütést főzést.

bmbe
Bejja / bmbe Tue, 2012-05-15 17:57

Hűűűha!
Nagyon rossz napod lehet!
De! Én bizony minden lelkiismeret furdalás nélkül kidobom az adalékanyaggal mérgezett "alapokat".
Az ismerőseim, barátaim tudják, és nem is "ajándékoznak" meg meg ehhez hasonló méreggel!
De ki hogy szereti... ízlés dolga!
Én sem veszek tésztát boltban, sőt, nem is gyúrom, mert az is méreg!
A csiriz.. ami egy ragasztó, no, ez van a búzalisztben.
Éthordó?! Ez nem tudom, hogy jött ide?! Egyébként én sem használom, mindig otthon vagy az étteremben fogyasztjuk el a Férjemmel az ételt... mert megtehetjük :-)
További jó sütés-főzést! Mert láttam ám, hogy a többi recepted "ehető" :-))))))))))))

Erika72
Erika72 Tue, 2012-05-15 08:01

igaz, nehogy mar nagymama letere borsofozelek alapot hasznaljon valaki!!!!! ( szemkimereszto smiley)

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-05-15 14:01

Szia Erika!
Mivel sogornőtől kaptam és azt nem illik vissza utasítani,hogy eékészítem vele és megosztom.Nem tudom mi a kivetésed ellene?!
Egyébként lehet ugyan ugy a főző tejszínnel is süríteni,és ebből senki nem csinál nagy ügyet. Ugy látom te biztosan nem próbáltál ki sosem alapporokat,és tán még főzés tudományod elején tartasz. Kaptam 15 csomaggal és el is használom mert finom és ízletes lett.
Egyébként majd amikor te elmondhatod magadról,hogy 3-rom lakodalmat ki főzöl és sütsz akkor beszélgethetünk,hogy nagymama létemre az újdonságokat sem vetem meg.
Sőt amikor bármelyik unokám kri szívesen elkészítem neki bármilyen alap porból ha azt szereti.
Ezt most nagyon kihoztad belőllem,épp rossz alkalomkor találtam el olvasni!
Különben meg ha nem tetszik nem kell elolvasni...

218
zöldborsó 60 dkg
víz 3 dl
tej 3 dl
ételízesítő 1 kávéskanál
ételízesítő 42 g