r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék aprópecsenyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsófőzelék aprópecsenyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3113 micro
Összesen 547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3947.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2304 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12451 micro
Összesen 2182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Brassói aprópecsenye:
  2. A húst megmossuk, és 1 cm széles hosszúkás csíkokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az egyik gerezd fokhagymát pedig kis szeletekre. Majd megpirítjuk egy kevés olajon.
  4. A hagymákra rátesszük a húst, és 2-3 percig sütjük nagy lángon. Ha kifehéredett a hús, rászórjuk a majorannát, borsozzuk, vegetázzuk, rárakjuk a mustárt és pároljuk. (Kicsi vízzel fel szoktam engedni, mert szaftosabban szeretem.) Kb. 20 percig pároljuk, közben kóstolgatjuk, hogy elég ízletes-e. Ha nem, akkor fűszerezzük.
  5. Ha már gyönyörűen szétomlik a hús és sűrűbb a szaftja, lekapcsoljuk a gázt.
  6. Főzelék:
  7. A krumplikat meghámozzuk, kicsi kockákra vágjuk. Feltesszük kevés sózott vízbe főni a borsóval együtt (ha üvegeset választottunk, akkor csak a krumplit főzzük, ha a krumpli majdnem kész, akkor tesszük bele az üveges borsót.)
  8. 2-3 ek olajon az apróra vágott fokhagymát pirítunk egy pár pillanatig, majd rászórjuk a lisztet. Zsemleszínűre pirítjuk, majd szórunk rá egy csipetnyi pirospaprikát. Levesszük a gázról és felöntjük tejjel.
  9. Behabarjuk vele a főzeléket, forraljuk egy kicsit, majd megkóstoljuk. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges. (Én szoktam bele tenni egy pici ecetet.)
  10. Levesszük a gázról, hagyjuk állni egy picit, majd az aprópecsenyével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 19345
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy itthoni recept. Anyukám így készíti nálunk a borsófőzeléket, amit mindenki imád. Nekem ez a tökéletes főzelék, kicsit sűrűbb, ízletesebb, laktatóbb. Az aprópecsenyét saját ízlés szerint készítettem rá. Igazából bármi mehet a tetejére, de nekem így ízlett a főzelék a legjobban. :) Egy kóstolót megér!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek