Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék 3. -paprikamentes recept

hozzászólások (22)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 399 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 795 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 106 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2015-11-02 13:51

Ma ezt készítettem lencsefasírttal. Isteni lett! Egyszerű, gyors és finom. Nem kell ennél több hétfő délben...

Stockton
Stockton Sat, 2013-09-14 11:29

Parádés!!! Végre nem kell szórakozni külön a rántással :) Legalábbis eddig így csináltam... Köszi!

dori1983
dori1983 Mon, 2013-02-11 20:14

én gluténmentesen készítettem, de így is isteni lett :) köszi a receptet!

narancshéj_
narancshéj_ Sun, 2011-05-01 21:22

 
Köszönöm a receptet Isteni lett!!!
A forrázásról csak annyit, hogy azért jó leforrázni mert a borsó felszínén levő jeget így eltávolítjuk.
A jó minőségű fagyasztott zöldségnek, gyümölcsnek nincs fagyasztós mellékíze szerintem..

jucus58
jucus58 Fri, 2011-04-08 13:46

Az en borsofozelekben kerul sarga repa is ,amit aprora felkarikazok nagyon jo izet ad .!a tobbit mindent ugy csinalok ahogy itt van.

Ilonka57
Ilonka57 Wed, 2011-03-23 18:59

Jó a recept, most nálunk is tejjel szeretik a borsófőzeléket. Köszönöm, most főzöm holnapra.
Kismacko kérdezte, mért kell a borsót leforrázni. Én a borsót és a zöldbabot is szűrőbe öntöm és a forróvizes csap alatt kicsit leöblítem. Elveszi a fagyasztós mellékízt, amit valljuk be, azért néha ki lehet érezni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 22:12

Én mézet tettem bele cukor helyet, de nagyon jó lett! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-26 14:34

Nagyon finom a zöldborsófőzelék fehéren! Én mindig így készítem.Mindenkinek ajánlom!

t_peter83
t_peter83 Thu, 2010-06-24 17:35

Én ma svéd alapanyagokból fogom elkészíteni a főzeléket, nagyon nem lehet más íze. :) Majd ideírom milyen lett. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-24 15:29

Igaz, hogy még nem tudok főzni, de ezt feltétlen kipróbálom. Mert sajnos, viszont szeretek enni finomakat.

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2010-06-24 15:31

Kedves Duczus, nem baj, hogy nem tudsz főzni, ezt szinte lehetetlen elrontani - és majd megtanulsz! Az pedig, hogy szeretsz finomakat enni, szintén nem baj - még szerencse! ;) Üdv, Durcsó

csi
csi Thu, 2010-06-24 03:47

Édesanyám receptje: Borsót annyi vizben -csipet sóval, izlés szerinti mennyiségü cukorral- feltesszük főni, amennyi ellepi. Mielőtt teljesen puha lenne, behabarjuk. Én tejjel, de izlés szerint főzőtejszint is lehet hozzáadni. Eggyet forraljuk vele, és kész. Ha teszek bele friss petrezselymet, akkor azt a borsóval együtt.Hütő hidegen finomabb, mint a jégkrémek, és legalább tudom mi van benne.

annazsofi
annazsofi / annazsofi Tue, 2010-06-15 08:57

Szerintem a mélyhűtöttet nem kell leforrázni. A frissen szedettet kell "blansírozni", forrázni. Én a karfiolt,zöldborsót, spenótot is szoktam.

kismacko
kismacko Tue, 2010-04-27 11:52

Miért kell leforrázni a mélyhűtött borsót? Én nem szoktam, de az ember mindig tanul újat. :)

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2010-04-27 12:11

Öö.. nem tudom, én így szoktam :) Emlékszem, hogy valahol (asszem pont ezen az oldalon egy receptnél) olvastam, és azóta így csinálom. De ha nem forrázod le, valószínűleg akkor sincs semmi. :) Durcs

399
zöldborsó 0.5 kg
vaj 25 g
finomliszt 2 evőkanál
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
petrezselyem 1 csokor