r
Nosalty Logó

Zöldbabos rakott kel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Zöldbabos rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 816 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3266 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    975 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 816 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4192.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1435 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    3899 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2585 micro
Összesen 3266 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, és éppen csak leforrázzuk.
  2. A zöldbabot, ha fagyasztott, megpároljuk.
  3. A rizst megfőzzük 2-szeres mennyiségű sós vízben.
  4. A hagymát olajon megpirítjuk, pirospaprikát szórunk rá. Hozzáadjuk a zöldbabot, kis vízzel felöntjük, együtt pároljuk őket. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Ha már puha a zöldbab, hozzákeverjük a megfőtt rizst.
  6. Egy tűzálló tál alját kicsit kivajazzuk, a káposztaleveleket lefektetjük. Ráhalmozzuk a zöldbabos rizst. A tetejét befedjük a káposztalevelekkel.
  7. Aki nem diétázik, tegyen a tetejére tejfölt és sajtot (füstölttel a legjobb).
  8. Mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6874
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos rakott kel
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Jó pár éve kisérleteztem ki, mikor a 90 napos diétát csináltam. Kedvenc ételem a rakott kel, de az a diétába sehova nem illeszkedik be. Ezért ezt kellett kitalálni belőle! Az íze nem az természetesen, de aki szereti a zöldségeket, annak jó választás! Vegetáriánusok is elkészíthetik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek