r
Nosalty Logó

Zöldbabos krumplis tészta tojással rakva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Zöldbabos krumplis tészta tojással rakva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    222.2 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9589.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    515 mg
  • Kálcium
    2424 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1025 mg
  • Foszfor
    3838 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714.1 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    3114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2305 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    449 micro
  • K vitamin:
    645 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2129 micro
  • Kolin:
    1943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1597 micro
  • α-karotin
    1019 micro
  • β-karotin
    7626 micro
  • β-crypt
    546 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12434 micro
Összesen 5289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sós vízben feltesszük a burgonyákat héjastól főni, villával beleszúrunk, ha puha, kész, kikapcsoljuk. A főző vízben langyosra hűtjük, majd kivesszük, amíg ki nem hűl teljesen, pucoljuk, nagyon apróra felkockázzuk.kb.: 1 cm-es kockákra
  2. A tojásokat szintén enyhén sós vízben keményre főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni, aztán pucoljuk és felkarikázzuk.
  3. Az olajban a vöröshagymát és a fokhagymát kevés sóval, fedő alatt, néhányszor megkeverve, puhára pároljuk, majd a tűzről levéve, a pirospaprikát belekeverjük, ezután tesszük bele a kicsire felkockázott burgonyát, sózzuk és borsozzuk, elkeverjük óvatosan.
  4. Kifőzzük sós, olajos, lobogó vízben a tésztát, lecsurgatjuk. Lecsepegtetjük a zöldbabot is
  5. A tepsibe rétegezzük: hagymás-burgonyás alapra jön a főtt tészta fele, rá a zöldbab, arra a felkarikázott tojások, majd jön a tészta másik fele és a burgonyás alap másik fele. Végül leöntjük a felkevert tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőbe téve összesütjük, amíg a sajt rá nem pirul.
  7. Kivesszük, tálaljuk savanyú uborkával vagy magában.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2938
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

Finom házi savanyú uborka, esetleg vecsési savanyú káposzta. Finom házi szörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos krumplis tészta tojással rakva
Éva-Anyóca 350 recept

Karácsonyi szünet:.A gyerekek otthon...Mit is főzzek? " Finomat és gyorsan,-jött a válasz,- hús most nem kell bele.!!" Szerettem volna a finom, burgonyás tésztát valahogy érdekessé és finom ebéddé varázsolni.A családomat figyelve: sikerült, csendben ették, csak azt láttam, hogy újra szednek, a tepsiben alig maradt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek