r
Nosalty Logó

Zöldbabos-húsos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Egyszeregy
Zöldbabos-húsos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 569 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3416 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 569 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8397.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1777 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    3006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1380 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    748 micro
  • β-karotin
    4114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3637 micro
Összesen 3416 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    395 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sós vízben, héjában megfőtt krumplit felkarikázzuk.
  2. Kevés olajon a felkockázott hagymát és felaprított fokhagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a darált húst. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, kis rozmaringgal megbolondítjuk. Kb. 15 percig pirítjuk mérsékelt tűzön.
  3. A zöldbabot mosás, szálkátlanítás után (ha szükséges, bár nekem a zöldbabbal nem sok ilyen teendőm adódott) 4-5 centis darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk, és félpuhára főzzük.
  4. A paradicsomot cikkekre vagdossuk, a bazsalikomleveleket is felaprítjuk. A sajtot lereszeljük, a tejfölt érdemes egy kis tejjel hígítás céljából összekutyulni. A zöldbabból és a paradicsomgerezdekből is egy keveset félreteszünk dísznek az étel tetejére.
  5. Vajjal vagy margarinnal kikent tepsiben, vagy nagyobb tűzálló tálban a krumplikarikák felét szétterítjük. Rásimítjuk a darált húst, erre kerül a zöldbab és a paradicsom. Rászórjuk a bazsalikomot, és jöhet a krumplikarikák másik fele. Rálocsoljuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, elrendezzük a tetején a félretett zöldbabot és paradicsomot.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1945
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 29.

Ajánló

Finom, egészséges, és elég nehéz elrontani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Egyszeregy 2 recept

Lajos Mari receptjei közül "háziasítottam", nagyon fincsi lett, ezért gondoltam, közzéteszem itt. A rakott krumpli repertoáromat sikerült vele gazdagítanom. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek