r
Nosalty Logó

Zöld rizottó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöld rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2106.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1862 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4755 micro
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4212.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    2579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    3724 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9510 micro
Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk az összezúzott fokhagymával.
  2. A riszt hozzátesszük, kissé összepirítjuk, amíg megfehérednek a szemek, ekkor felöntjük a borral, majd a húsleves alaplével, sózzuk. Forró sütőbe tesszük, itt pároljuk meg a rizst. Időközönként megnézzük, ha szükséges adunk még hozzá a húsleves alapléből.
  3. A borsót egy edényben elkezdjük párolni, rátesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 1 dl alaplevet adunk hozzá. Ha a borsó kellőképpen puha, illetve a spenót összesett, összeturmixoljuk.
  4. A kész rizst kivesszük a sütőből, és óvatosan belekeverjük a spenótos borsókrémet, egy nagy adag parmezánt reszelünk bele, és alaposan összekeverjük.
  5. Tálaláskor szintén parmezánnal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8629
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Rachel Allen konyhájából származik. Vigyázat: nagyon zöld! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?