r
Nosalty Logó

Zelleres-murkos-diós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zelleres-murkos-diós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 346 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 2760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 270 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 346 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyérsütőgéppel dagasztjuk (legyen kihasználva, ha már van). Pár percnyi kavarás után belenézünk a gépbe, ha elegendő-e a folyadék. Ha még maradt liszt „szárazon“, utánatöltünk egy kis vizet. A kenyértésztánál kissé lágyabb állagú masszát kell kapnunk.
  2. Ha a tésztát kétszer átdagasztotta a gép, lezárjuk.
  3. Fél órai pihentetés után kanálnyi darabokat szaggatunk ki, és kiolajozott muffin formába helyezzük. Kiolajozzuk a muffin sütőt. Mivel csak egy muffin sütőm van és spórolni akartam az energiával, a maradék tésztát két kisebb lábasban sütöttem meg (a képen látható a méretbeli eltérés). További fél órát kelesztjük a kis pogácsákat.
  4. Ezalatt bekapcsoljuk a sütőt (én 180 fokon sütöttem). Megsütjük a muffinokat.
  5. A fenti hozzávalókból körülbelül 25-28 közepes nagyságú muffin süthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 888
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Ajánló

Rost-, olajos magvak és szénhidráttartalma miatt a sütemény kiváló reggeli. Egy pohár gyümölcslé vagy gyümölcssaláta kíséretében teljes értékű reggelit nyerünk. Aki kevésbé elkötelezett híve az egészséges étrendnek, kiválthatja a gyümölcsöt (szója)tejjel vagy kávéval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti úgy született, hogy murok-zellerlevet készítettünk reggelire. Ilyenkor mindig arra gondolok, de kár a sok rostért, amit kidobunk (komposztba teheti, akinek kertje van). Egyszer már sütöttem finom kekszet belőle, de azóta elfelejtettem az adagokat, a múltkor meg stanglit lazító adalékok nélkül, hát elég kemény lett (de jóízű!). Ma a 2 nagy kanálnyi rostanyagot leszámítva, a többi a kukában landolt. De a megmentett murok és zeller meghálálta jótettemet, és többi társukkal együtt igazán ízletes sütivé nőtték ki magukat. Ahol az adagban murok (sárgarépa) és zeller szerepel, a centrifugázásból visszamaradt, kicsavart rostos anyagra vonatkozik. Ez a pogácsa igazán azért jó, mert tápláló. Aki desszertet kíván, annak más recept után kell néznie.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek