r
Nosalty Logó

Zeller gratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Zeller gratin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.2 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.4 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zellert megtisztítjuk, mossuk, először szeletekre, majd kb. 1 cm vastagságú csíkokra vágjuk. Kevés fövő sós vízben kb. 6-8 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A sonkát kockákra vágjuk, elkeverjük a zellerrel, és egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük.
  3. A tejszínt felfőzzük, belemorzsoljuk a gorgonzolát, és felolvasztjuk benne. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A sajtos tejszínt a zellerre öntjük, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3552
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Köretként húsok mellé vagy önálló ételként is kitűnő. A sonkát el is hagyhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk